zaterdag 7 juli 2007

Misschien iets over die landmijnen in Enschede?

De Nationale Reisopera is bezig met een opera over de zogenaamde vuurwerkramp in Enschede. Volgens een woordvoerder van de gemeente Enschede moet het een "universele opera [worden] over het verwerkingsproces en de wederopbouw van een stad, die getroffen is door een ramp of aanslag". De gemeente Enschede neemt de helft van de productiekosten (€ 800.000) voor haar rekening. (TC Tubantia van afgelopen woensdag)

Enkele vragen:
  • Wordt in deze opera ook uit de doeken gedaan hoe het nu zit met die landmijnen, waarvan na de ramp resten aangetroffen werden, terwijl getuigen verklaarden dat de dag vóór de ramp miliaire voertuigen gesignaleerd waren op het fabrieksterrein? Het minus-terie van oorlog gaf op vragen daarover van Krista van Velzen uiterst vage en pluri-interpretabele antwoorden.
  • Waarom wordt er geen musical van gemaakt? Die liggen in Nederland beter in de markt dan opera's. Zelfs een musical over Willeke Alberti trekt volle zalen.
  • Hoopt de Nationale Reisopera, dankzij het "universele" ook succes te hebben in New York of Oklahoma, of in Bagdad, Beiroet, of in de Gaza-strook?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zou me niks verbazen als bij Joop van den Ende al het script ontwikkeld wordt voor "Twin Towers, the Musical".

100 jaar na de Titanic maakte dat ook niks meer uit, toch?

Anoniem zei

betrapt

Waarde heer Bill,

U zou mij zeer verplichten, als u mij de bron van uw kennis zou willen onthullen. Wij wisten dat er in onze Inner Circles een massief lek zat, maar het ontbrak ons nog steeds aan afdoende bewijs.

De vinger werd steeds gericht op personeel dat wij wegens Incompatibilité des Humours hadden moeten laten gaan. Dit nu kan hierbij niet van toepasing zijn: kennis van en over TT,M (verkorte archiefnaam) is nooit buiten onze persoonlijke burelen besproken noch beschreven.

U begrijpt natuurlijk, dat wij van onze kant, Uw hulp in dezen op waarde zullen weten te schatten: niet alleen ontvangt U de door u gewenste hoeveelheid Invitations voor de première (tot een maximum van 6 - zes), maar vervoer van en naar per witte Limousine (12 Wheels), en VIP-behandeling ter plekke zullen U en Uw Party ten deel vallen.

Uw berichtgeving (via het Contactformulier) zullen wij uiteraard volledig anoniem verwerken.

In verwachtingsvolle dankbaarheid,

Uw Joop ten Einde (blog-alias)

Anoniem zei

Beste Joop,

Ik vreesde al dat mijn kleine vingerwijzing onverwachte gevolgen zou hebben...

Het zal u verbazen hoeveel men te weten kan komen door (ik noem maar wat, ik ga heus mijn bronnen niet onthullen):

glazenwassers, telefoonmonteurs; interieurmedewerkers, kortom al die mensen die onopvallend in uw verder met goden bevolkte imperium rondgaan, die overal komen en daarbij goede kontakten onderhouden met de voor goden onopvallende mensen van de technische dienst, de koffie, de beveiliging enzovoorts.

Ik raad u aan het onthullende boek "Bill Clifford" van de heer Bomans eens te lezen, dan kunt u zich beraden over de plek van het lek.

"Ontdek je Lekje": is dat niet een aardige titel voor een nieuwe show? Voor de lieve vrede mag u hem gratis gebuiken!

In een goed en compatibel humeur,

Bill