maandag 2 juli 2007

Oorlogsvoorbereidingen tegen Iran gaan door

BBC News meldt vandaag dat de Verenigdestaatse generaal Kevin Bergner Iran beschuldigd heeft van betrokkenheid bij een aanval, waarbij vijf VS-soldaten omkwamen. Door Iran zouden Libanezen worden gebruikt om 'opstandelingen' te trainen.

Volgens de generaal is deze informatie afkomstig van een onlangs in Zuid-Irak gevangen genomen Hezbollah-strijder.

Iran ontkent betrokkenheid bij anti-VS en anti-Britse aanslagen in Irak, maar Bergner weet het natuurlijk beter - sterker nog: hij weet ook nog een heleboel details!

Eerlijk gezegd doet het er niet eens toe of het waar is of niet. Bush zoekt gewoon een smoesje om Iran aan te kunnen vallen. Als het niet het vreselijk gemanipuleerde verhaal is van de mogelijke kernwapenplannen van Iran, dan moet het wel een niet te verifiëren bewering zijn van een hoge legerpiet, die informatie heeft losgepeuterd (gemarteld?) uit een al dan niet fictieve Hezbollah-strijder.

BBC News geeft dat zelf ook al aan: "Het lijkt alsof de beschuldigingen een onderdeel zijn van een voortdurende campagne van het VS-leger om Iran in verband te brengen met het geweld van opstandelingen in Irak."

Geen opmerkingen: