dinsdag 10 juli 2007

Wat slikken ze in Irak?

Ik weet uiteraard niet wat voor geestverruimende middelen het door de Verenigde Staten in Irak neergepote marionettenrégime slikt, maar het moeten beslist erg krachtige middelen zijn. Anders kan ik althans de opmerking van de "minister van Buitenlandse Zaken", Hosyar Zebari op geen enkele manier begrijpen.

Volgens de Spits van vandaag -die zich baseert op het ANP- heeft hij gisteren aan een delegatie van Verenigdestaatse 'parlementariërs' (zoals Spits hen noemt) verklaard dat een snelle terugtrekking van de Verenigdestaatse troepen uit Irak 'kan leiden tot een burgeroorlog of zelfs een oorlog in de regio'.

Wat denkt die man dat er nu in Irak aan de hand is? Voetbalrelletjes, vakbondsacties, of misschien een groot nationaal popconcert? Het feit dat het land niet in enkele duidelijk afgescheiden kampen is verdeeld maakt het niet minder een burgeroorlog, oftewel een oorlog tussen verschillende groepen burgers.

En dan die oorlog in de regio... Kan het nog veel erger worden dan het al is? Denk aan wat Israel doet met de Palestijnen en Libanon, denk aan wat er in Afghanistan gebeurt en wat in Iran dreigt?

Geen opmerkingen: