zondag 8 juli 2007

Ouderen zijn weer de dupe

Het Financieele Dagblad bevestigde gisteren, op grond van informatie van 'ingewijden in politiek Den Haag' dat volgend jaar 'flink' gesneden moet worden in de ouderenzorg. Dat zou dan gaan om boodschappenhulp, begeleiding bij bioscoopbezoek en andere uitstapjes.

Dat is nodig omdat er bij de AWBZ flinke tekorten zijn, onder meer door de vergrijzing.

Wat het artikel helaas niet vermeldt is wat we moeten verstaan onder "onder meer". Is er misschien in het verleden dusdanig 'bezuinigd' (omdat de Zorgverziekingswet voortaan een aantal kosten zou vergoeden) of is er stiekem uit de AWBZ-pot gegraaid (zogenaamd voor de zorg voor Afghanistan-veteranen) of heeft 'de politiek' gewoon geen flauw benul van wat er zo allemaal gebeurt?

Ik heb al nooit een hoge dunk gehad van het financieel inzicht van de laatste clubs, die Nederland de afgelopen jaren geteisterd hebben. Je hoeft alleen maar te denken aan de beloften van de afgelopen jaren (onze koopkracht zou steeds het 'volgende jaar' verbeteren, en meer van dat soort lulkoek - sorry voor mijn Frans!), maar wanneer die leipclub niet eens in staat is een goede begroting te maken voor een wettelijke regeling die al tientallen jaren bestaat, dan is die club werkelijk niet geschikt om te doen waarvoor hij zichzelf gekozen acht.

Opstappen dus, en vooral niet de ouderen de dupe laten worden. Of worden die uitgekozen omdat ze toch niet meer de straat opkomen om te demonstreren. Stelletje laffe nep-christenen!

Geen opmerkingen: