maandag 9 juli 2007

Ierland is écht niet mode

Een tijdje geleden stak ik (naar aanleiding van een artikel in De Pers over stemcomputers) de draak met de moderniteit in Ierland op grond van een foto bij het betreffende artikel die stemmende nonnen (in uniform!) toonde. Privatiter werd ik door de betreffende journalist toen terecht gewezen.

Wat ik nu echter lees (in het
Katholiek Nieuwsblad van afgelopen zaterdag) versterkt evenwel alleen maar mijn idee dat Ierland niet alleen mooi is en een doorgaans vriendelijke bevolking heeft, maar daarnaast op bepaalde vlakken bepaald niet modern is.

Het artikel gaat over een anti-abortus demonstratie in Dublin, die door de katholieke schrijvelaars natuurlijk "pro-life" genoemd wordt.

De RK propagandisten gaan ervan uit dat alles wat beweegt in een baarmoeder een mens is, en op grond daarvan verplicht geboren moet worden. Voor deze betweters, die volgens hun eigen filosofie "pro-leven" zijn, is het niet van belang of die kinderen/mensen wel daadwerkelijk een leven hebben of gaan krijgen, bijvoorbeeld omdat ze door hun moeder (of verwekker) niet gewenst zijn en aan hun lot overgelaten worden; of ze misschien aan een ellendige ziekte lijden, waardoor ze na al dan niet korte tijd op een mensonterende wijze sterven en daarmee hun ouders nog meer pijn veroorzaken dan een abortus al zou doen.

En zo zijn er nog ontelbare soorten van "leven" te noemen, die die naam voorwaar niet verdienen, maar desniettegenstaande door de kortzichtige en onmenselijke houding van de successievelijke ayatollahs in Rome (en hun zetbazen in bijv. Ierland, Polen, Portugal, Italië en Spanje) op alle mogelijke manieren niet voorkomen mogen worden.

Eigenlijk zou ik wel eens willen weten hoeveel priesters, bisschoppen en pausen kinderen verwekt hebben en toen van hun slachtoffers eisten dat ze abortus lieten plegen. Zo is het bekend (ontdekt in het begin van de 20e eeuw) dat in Spanje vroeger zwangere nonnen in nissen ingemetseld werden.

Maar ja, bij die ingemetselde nonnen gaat het niet om ongeboren vruchten (dat die in die nonnen zaten, werd waarschijnlijk vergeten om de zaak niet teveel te compliceren). Mensen die al leven mogen rustig uitgemoord worden (met bijv. door de aartsbisschop van Santiago gewijde wapens van het leger van Pinochet), door het pauselijke verbod op het gebruik van condooms, ook al bieden die een goede bescherming tegen een HIV-besmetting; of in het verleden bij de kruistochten of door de Inquisitie, waarover de huidige paus trouwens voor zijn aanstelling de leiding had... (Tegenwoordig heet die enge club Congregatie voor het Geloof).

Geen opmerkingen: