zondag 1 juli 2007

Hoe paranoïde kan men worden?

Nadat gisteren een aanslag in Glasgow mislukte, heeft de Britse politie vandaag voor de zekerheid maar een auto opgeblazen. Deze auto had volgens de politie met de aanslag van gisteren te maken, maar toch lagen er waarschijnlijk geen explosieven in. De auto stond bij het ziekenhuis waar een dader van de mislukte aanslag ligt. (aldus meldt vandaag NOS.nl)

Volgens goede traditie in de o-zo objectieve Nederlandse pers is degene die in het ziekenhuis ligt al meteen tot dader gedegradeerd, terwijl ik toch nergens gezien of gehoord heb dat een rechter hem veroordeeld heeft. Het gaat dus om een
verdachte, schrijvelaar van dit stukje!

Het zou trouwens je auto maar zijn...

Op deze manier raken wij natuurlijk wel steeds meer doordrongen van het feit dat ons leven van alle kanten door terroristen bedreigd wordt. Een mislukte aanslag in Glasgow, daarna nog een auto die iets met een aanslag te maken had (misschien had een postbode hem wel gebruikt om een postpakketje te bezorgen in de straat van een dader... eh... verdachte).

En dan was er gisteren ook nog een aanslag op het vliegveld van Ibiza, althans volgens de kop van het Volkskrant-artikel (Bom ontploft op vliegveld Ibiza). Als je echter het artikel zelf leest, blijkt dat de politie een verdacht pakketje tot ontploffing heeft gebracht, dat geen explosieven bleek te bevatten. En zo draagt ook de Nederlandse pers het hare bij om ons te overtuigen van de noodzaak van de strijd tegen het terrorisme. Bush moet de gelijkgeschakelde Nederlandse pers toch wel erg dankbaar zijn!

En zo werd twee jaar geleden in Londen ook een Braziliaanse electriciën op ongelooflijk brute wijze vermoord, alleen omdat hij een dikke jas droeg... (zie mijn artikel
Slachtoffer van tereur... of van angstpsychose? van 25 juli 2005).

Strip met toestemming overgenomen uit Hollanditis.nu van mei dit jaar.

Geen opmerkingen: