dinsdag 31 juli 2007

Spionage per insect

Het is weer eens wat anders dan de -volgens de officiële Nederlandse versie- schroef waarmee Margarita (de dochter van prinses Irene) bespioneerd zou zijn... maar het komt dan ook uit het land van de onbegrensde (en de meest dodelijke) mogelijkheden. Het Technology Review (van het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology) meldt namelijk dat op Harvard University (al even gerenommeerd) een kunstmatige vlieg is ontwikkeld met een spanwijdte van 3 cm, die kan worden gebruikt voor spionage of voor het opsporen van schadelijke chemicaliën.

Het ziet er dus naar uit dat we binnenkort niet meer bang hoeven te zijn dat onze telefoon wordt afgeluisterd of onze post stiekem wordt gelezen, maar dat we lastig gevallen gaan worden door een nieuw soort vlieg.

Eigenlijk zouden we blij moeten zijn als het milieu nog verder verziekt, want dan verdwijnen de insecten, zodat wat er dan nog vliegt wel van die spionage-vliegen moeten zijn, maar het is evengoed een verontrustende gedachte dat we over een tijdje zelfs door een nepvlieg in onze slaapkamer bespioneerd kunnen worden...

Wat zal de dierenbescherming trouwens vinden van het risico dat een dartele kat of hond zo'n mechanisch ding inslikt en overlijdt aan bijv. de scherpe randen van de vleugels. Of van de plotselinge sterfte bij vogels die, zoals bekend, veel insecten eten?
Oeps, ik was alweer bijna vergeten dat milieu-bewegingen en dierenbescherming al een plaats hebben gevonden in de "Terroristische bedreiging voor het VS-
Homeland", namelijk de daarin genoemde "single-issue" groepen. (zie mijn artikel Bushiaanse bangmakerij van 20 juli dit jaar)

Geen opmerkingen: