zondag 4 januari 2009

Demonstratie tegen Israelisch geweld in Amsterdam (meer beelden)

Meer videobeelden van de demonstratie tegen het Israelische geweld tegen de Palestijnen in de Gaza-strook:


Het laatste deel van de toespraak van Harry van Bommel van de SP (Let op! Het geluid van deze opname is erg luid!):De letterlijke tekst van het gefilmde deel:

[...] Ook een onmiddellijk staakt-het-vuren. Wij eisen onmiddellijk humanitaire hulp voor de noodlijdende bevolking van Gaza, die geen voeding krijgt, geen elektriciteit, geen medicijnen, helemaal niets.
Onze politieke eisen gaan verder. Op dit moment bespreekt de Europese Unie om Israel verdergaande handelsvoordelen te geven in de relatie met de Europese Unie. Daar kan geen sprake van zijn.
Op dit moment is het nog zo dat er wapens via Europese luchthavens naar Israel gaan. Dat moet stoppen! Nederland moet dat eisen, de Europese Unie moet dat eisen!
Als wij een waardengemeenschap zijn, dan eisen wij dat met ons allen: u, ik, onze regering en heel Europa. Nu!
Nederland noemt Den Haag de juridische hoofdstap van de hele wereld. Nederland zegt dat mensenrechten het uitgangspunt is
[zijn] voor het Nederlandse buitenlandse beleid. Minister Verhagen heeft het aangedurfd om zich op televisie in het programma Buitenhof 'een vriend van Israel en een kameraad van de Palestijnen' te noemen. Die woorden zijn leeg, dat zijn leugens!
Vandaag zijn wij hier om die leugens door te prikken. De leugens van de Nederlandse regering, minister Verhagen voorop, en daarom roepen wij in koor: Stop het zwijgen! Staak het vuren! Stop de oorlog!
Dank u wel.
En nog een filmpje dat overduidelijk laat zien dat er heel wat meer dan de door de politie (1.500) en het Jeugdjournaal ('bijna 2.000') vermelde aantallen demonstranten aanwezig waren:

Geen opmerkingen: