maandag 12 januari 2009

Israeli's in Nederland (persbericht)

Israëli’s in Nederland:
“Wij roepen Nederlandse politici op hun stem te laten horen tegen de militaire aanvallen op Gaza”

Wij, een groep Israëli’s die in Nederland wonen, roepen u op om de Israëlische militaire operatie in Gaza publiekelijk te veroordelen. Deze operatie brengt de veiligheid en het welzijn van de Palestijnse burgerbevolking in Gaza ernstige schade toe. Wij vragen u met klem om bij de Israëlische regering aan te dringen op een onmiddellijk staakt-het-vuren.Wij volgen de berichten uit Gaza met woede, schaamte en frustratie, omdat de internationale gemeenschap tot nu toe niet in staat is gebleken het geweld te beëindigen. Sinds het begin van deze operatie zijn ongeveer 700 mensen gedood, waaronder meer dan 200 kinderen. 700.000 Palestijnen leven zonder water en bijna 1 miljoen zonder elektriciteit. Israël blokkeert de toevoer van humanitaire hulp bijna volledig, waardoor een nijpend tekort aan voedsel en medische hulp is ontstaan. Zulke oorlogsmisdaden tegen burgers zijn op geen enkele manier te rechtvaardigen.


Israël heeft het recht en de plicht om haar burgers te beschermen. De raketten die vanuit de Gazastrook worden afgevuurd zijn een illegale daad van geweld tegen Israëlische burgers. Deze acties moeten duurzaam worden beëindigd door middel van een politieke oplossing. Een gewelddadige militaire operatie brengt een dergelijke oplossing niet dichterbij. Integendeel: sinds het begin van de operatie zijn er dagelijks raketten afgevuurd die 4 Israëlische burgers hebben gedood en meer schade dan ooit hebben veroorzaakt. Raketten hebben nu zelfs bevolkingscentra bereikt die nooit eerder werden beschoten, tot 30 km van Tel Aviv. Geweld met geweld bestrijden zal alleen maar meer geweld veroorzaken.

Deze tijden zijn voor ons als Israëli’s uiterst tragisch. Tot onze teleurstelling misbruiken Israëlische politici de onzekerheid en onveiligheid van haar burgers om politieke winst te boeken, nu de parlementsverkiezingen voor de deur staan. Met alle machtsmiddelen die zij tot hun beschikking hebben en inzetten, vernietigen zij de kans op een vreedzaam samenleven van Israëli’s en Palestijnen. Elke dag van geweld maakt een rechtvaardige oplossing van het conflict onwaarschijnlijker.

We maken ons diepe zorgen om de toekomst van beide volken. Daarom roepen wij de Nederlandse regering en de Tweede Kamer op hun stem te laten horen en bij te dragen aan een onmiddellijk staakt-het–vuren en een duurzame wapenstilstand, zodat het zinloze bloedvergieten ophoudt.

Contactpersonen:
Erella Grassiani 06-14994448
Galit Saporta 06-40606905
info@gate48.org
Gate48-platform voor kritische Israëli’s in Nederland

Handtekeningen:
Abraham Vega, Amsterdam
Anat Segal, student Gerrit Rietveld Academie.
Ariel Zachor, kunstenaar
Barak Kalir, universitair docent, Universiteit van Amsterdam
Benny Brunner, cineast
Dana Bar Magen, advocaat
Dorit Ravid, danseres - therapeut
Erella Grassiani, promovendus Vrije Universiteit, bestuurslid gate48
Gabriel Wolff, musicus
Galit Saporta, voorzitter gate48
Hilla Dayan, lobby coördinator United Civilians for Peace
Ilya Rabinovich, kunstenaar
Irina Birger, beeldend kunstenaar
Irit Rosen
Malkit Shoshan, directeur F.A.S.T
Maya Arad, dramaturge
Meira Asher, kunstenaar – activist
Micha de Haas, architect
Noa Roei, promovendus Universiteit van Amsterdam
Ram Katzir, beeldend kunstenaar
Ron Cohen, activist - veteraan
Shifra Kisch, promovendus Universiteit van Amsterdam.
Tamar Rubinstein, Amsterdam
Urit Luden, Amsterdam
Yael Seggev, kunstenaar
Yael Singer, vredesactivist
Yoad Winter, universitair docent, Universiteit Utrecht, Technion Haifa

(overgenomen van de blog van Stan van Houcke)

Geen opmerkingen: