zondag 18 januari 2009

Pro-Israel demonstratie in Madrid

In Madrid zijn vandaag ongeveer 500 mensen bij elkaar gekomen, na een oproep van de Solidariteitsvereniging Spanje-Israel om vrede te vragen voor het Midden-Oosten en om de Israeli's en de Palestijnen te bevrijden van de "terreur" van Hamas.

De Israelische ambassadeur in Spanje, Rafael Schulz, heeft daarbij verklaard dat Israel alleen maar militair ingegrepen heeft om zijn burgers te beschermen, net zoals "een vader of een moeder dat zou doen voor zijn of haar kinderen" en dat doel "is bereikt".

Hij zwamde nog wat verder, o.a. door te verklaren dat "de grootste vijand van de vrede, van de Israeli's en van de Palestijnen Hamas is; om de oorlog te beëindigen, om het terrorisme te beëindigen, moet Hamas gestopt worden".

De voorzitter van de Solidariteitsvereniging wees er nog op dat "we hier zijn om een democratische staat, Israel, te verdedigen, en om een terroristische organisatie, Hamas, te veroordelen. Wij zijn hier voor het volk van Israel en voor het Palestijnse volk." (ABC van vandaag).

Let even op de nuance: "het volk van Israel" tegenover "het Palestijnse volk". Immers, volgens de Israelische visie is er geen volk van Palestina, Palestina bestaat immers niet. De werkelijkheid is anders: de staat Israel bestaat eigenlijk niet, onverschillig hoeveel Volkenbonden besloten hebben dat die wel bestaat. En uiteraard, de terreur komt niet van Hamas (dat doet niet meer dan zich -legitiem!- verdedigen tegen de bezetter van Palestina), maar van Israel, al meer dan 60 jaar lang. Zolang als dat niet erkend wordt en daar juiste conclusies uit worden getrokken, zal er geen vrede mogelijk zijn in Palestina (of Israel, voor wie het zo wil noemen) en in het Midden-Oosten als geheel.
Ik denk trouwens ook niet dat er veel Palestijnen zullen zijn die blij zijn met de Israelische bezorgdheid voor hun welzijn...

Overigens, als ik mijn kinderen moest beschermen (wat een walgelijke omschrijving trouwens, na alle kinderen die de afgelopen weken door het Israelische geweld wreed en in koelen bloede vermoord zijn) zou ik naar de politie gaan - en in de wereld van landen moet men daarvoor bij de Verenigde Naties zijn, en dat is nou juist de organisatie waarvan Israel zich al tientallen jaren geen bal aantrekt.

Het is wel leuk om te zien dat er in de Galicische hoofdstad Santiago de Compostela vandaag 15.000 mensen kwamen demonstreren tegen de Israelische moordpartijen in Gaza en dat er in de hoofdstad van de Spaanse staat niet meer dan 500 mensen ten gunste van Israel wilden demonstreren...

Geen opmerkingen: