maandag 19 januari 2009

Wat is Israel verder van plan?

De Israelische premier Ehud Olmert kon dan afgelopen weekend wel stellen dat Israel zijn doel bereikt had in Gaza, maar het blijkt steeds meer dat de recente moordpartij in de Gaza-strook slechts een stap is in de uiteindelijke plannen. Ik heb al eerder gewezen op de goddelijke instructies uit het Torah-boek Dewariem (Deuteronomium in het christelijke Oude Testament), en op de voorbereidingen anderhalf jaar geleden voor de aanval op de Gaza-strook.

Inmiddels blijkt de Israelische generaal Gadi Eisenkot op 3 october 2008 in een interview met de Israelische krant Yedioth Ahronoth zijn "Dahiye Doctrine" uiteengezet te hebben. Deze is genoemd naar Dahiye, de voorstad van Beiroet, waar Israel twee jaar geleden zijn vernietigende krachten botvierde: "We zullen disproportioneel geweld uitoefenen op elk dorp vanwaaruit schoten op Israel gevuurd worden, en daarbij een immense schade en vernieling aanrichten. Vanuit ons perspectief zijn dit militaire bases. [...] Dit is geen suggestie. Het is een plan dat al goedgekeurd is. [...] Zodra het conflict uitbreekt moet het IDF [Israelische leger] op een snelle, vastbesloten, krachtige en disproportionele wijze handelen tegen de vijandelijke acties." (zie Moqavemat, 5 october 2008)

Israel houdt er inmiddels al rekening mee dat hoge militairen aangeklaagd zullen worden voor 'onnodig geweld' in de Gaza-strook, en het Israelische ministerie van oorlog is daarom al begonnen materiaal te verzamelen om zich te kunnen verweren. De aanval op de Gaza-strook was -volgens het Israelische régime- puur zelfverdediging en ze hebben hun best gedaan burgerdoden te vermijden
(zie Ha'aretz van vandaag). Er wordt zelfs een minister geciteerd, al was het volgens Ha'aretz niet duidelijk of hij een grapje maakte (het is maar wat je een grapje noemt!): "Wanneer de schaal van de schade in Gaza duidelijk wordt, ga ik niet meer op vakantie in Amsterdam, maar naar het internationale hof in Den Haag."

Stan van Houcke meldt in zijn weblog dat volgens de juriste Heikelien Verrijn Stuart, gespecialiseerd in het internationaal recht "deze bewuste militaire strategie van Israel om disproportioneel geweld te gebruiken waarbij ook de Palestijnse burgerbevolking wordt getroffen, [...] een oorlogsmisdaad" is. Eind deze maand zal zij in een artikel in het Nederlands Juristenblad wijzen op een aantal internationale verdragen dat juist de bescherming tegen dit soort terreur regelt.

Voorlopig zit Israel te wachten totdat duidelijk zal zijn in hoeverre ze onder de nieuwe president Obama zullen kunnen blijven rekenen op de onvoorwaardelijke steun van de Verenigde Staten. Ik vrees dat Israel daarom binnenkort weer gewoon opnieuw zal gaan huishouden in de Gaza-strook. En op de Westelijke Jordaanoever zal het verkleinen van de concentratiekampen natuurlijk gewoon doorgaan: "Israel macht frei".

En intussen moet de propaganda-campagne (zeg maar: spam-campagne van de pro-Israel mafia gewoon doorgaan. Een van de nieuwste plannetjes in dat verband is het "leger van bloggers" dat de Israelische overheid aan het opzetten is. Deze moeten "anti-Zionistische blogs" gaan lastig vallen met de gebruikelijke propaganda, en daarbij gaat het dan in principe om Engels-, Frans-, Spaans- en Duitstalige blogs. (Ha'aretz, vandaag)
Als je dus, als blogger, vanaf vandaag ineens 'reacties' krijgt, waarin woorden als "zelfverdediging" en "Hamas-terreur" voorkomen, dan weet je waar ze vandaan komen...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

kristallen bol kapotgeschoten

Je hoeft geen helderziende te zijn, om te zien wat de bedoeling van het israelische geweld was, is en zal zijn: de stelselmatige uitroeiing van alles en iedereen dat en die zich op palestijns grondgebied bevindt.
Alleen heet het geen palestijns grondgebied, maar "Het Beloofde Land" en is er geen sprake van volkerenmoord en oorlogsmisdaden, maar het opruimen van minderwaardige rassen, zoals de ongedierte-bestrijding korte metten maakt met een kakkerlakkenplaag in een verwaarloosd flatgebouw.
Het blijven hameren op oude geschriften is iets wat tot nu toe steeds werkte, maar nu ineens niet meer zo'n goede kamoeflage blijkt te zijn.

De israeliërs beschouwen zich als de übermenschen, niet alleen van de 21e eeuw, maar eigenlijk al van vóór de 1e eeuw, een waandenkbeeld dat hen rustig een huis laat bombarderen, terwijl de eigenaar op dat moment in de hele wereld gezien kan worden, omdat hij aan het uitzenden is, een dergelijke arrogantie is nog niet eerder vertoond, eerdere plegers van genocide deden dat toch op z'n minst iets minder in het volle licht.

Het feit dat er nu (pas) materiaal verzameld wordt om zich te verdedigen tegen aanklachten wegens excessief geweld (wat nog op geen dagreis vergelijkbaar is met volkerenmoord) lijkt aan te geven dat het protest van de wereld onderschat werd, de vraag is alleen of het verzamelen van verdedigend materiaal écht nu pas begonnen is, want dat maakt de verstandsverduistering minstens zo buitenproportioneel als het op de palestijnen losgelaten geweld.

Hoe is het mogelijk dat er in oude tijden een god was die zich inliet met een volk waaruit dit soort wangedrochten ontstond, die god moet zelf niet goed wijs zijn geweest. Nee, dat is een foute gedachtengang: Een ontdekking die misbruikt wordt voor wapens, wordt daarmee zelf niet verwerpelijk.

Overigens, wat gebeurt er als deze dolle honden hun huidige doel ooit bereikt zullen hebben, worden dan de bewoners van de landen die Palestina omringen de volgende slachtoffers?
Of is dat de vraag helemaal niet, omdat die nieuwe vijand allang bekend is: Iran?

Dwarslezer zei

Ik ben bang, Bryan, dat je daar heel veel gelijk in hebt: Iran lijkt me allang voorbestemd om als eerstvolgend slachtoffer van het Verenigdestaats-Israelische kolonialisme te worden aangevallen. Ik denk dat Olmert nog even zit te wachten totdat hij helemaal zeker is van de steun van Obama. Dat zal, denk ik, een kwestie zijn van enkele dagen...