maandag 19 januari 2009

Wat is de Europese Unie verder van plan?

Het is intussen overduidelijk, na uitspraken van alle Europese hotemetoten, dat Hamas door de EU beschouwd wordt als de schuldige. Benita Ferrero-Waldner, Europees commissaris voor buitenlandse betrekkingen, heeft dat overduidelijk laten merken: "Ik roep Hamas op om af te zien van alle geweld, zodat het gruwelijke menselijke leed beëindigd kan worden." Zij verwelkomde wél het door Israel aangekondigde staakt-het-vuren, maar verwees op geen enkele manier naar de Israelische verantwoordelijkheid in het bloedbad. (zie o.a. Today's Zaman van vandaag)

Volgens deze zelfde Benita komen er geen EU-fondsen beschikbaar voor de wederopbouw in de Gaza-strook, maar alleen voor humanitaire hulp. De EU kan geen geld geven aan Hamas, want dat is volgens Washington [en dus volgens de EU] een 'terroristische organisatie', waarmee geen officiële contacten mogelijk zijn. Internationale hulp wordt wel mogelijk als de Israelische marionet Mahmoud Abbas van de corrupte Fatah de macht in Gaza krijgt. (Trouw, vandaag)

Maar eh, Fatah had toch juist de laatste verkiezingen verloren, en Hamas had die toch juist gewonnen? En eh... die regeling voor officiële contacten, geldt die niet voor contacten met terroristische régimes? Is de Israelische oorlogszuchtige bende niet juist een terroristische organisatie? Of telt dat niet, omdat die door Washington gesteund wordt, en mag de EU daar dan ook gewoon zaken mee doen?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

vette watten en een blinddoek

Europa is op de goede weg om als de grootste paljas ooit in de geschiedenisboeken terecht te komen. En ik kan het weten, want ik heb al heel wat idioten gezien, die menen dat humor bestaat uit het harder om je eigen grappen lachen dan ieder ander.

Jammer genoeg heeft Europa niet in de gaten dat moordmachine Israel geen grap is en dat de meest effektieve bestrijding van hondsdolheid er een is die de dolle hond niet kan navertellen.

Dat Hamas met stenen gooit, kan ik ook niet goedpraten, maar het is wel merkwaardig dat ze dat nog steeds kunnen na een jarenlang dieet van géén voedsel en bedorven water.

Israel daarentegen bestaat uit een verzameling sadisten, voor wie een bestaand spreekwoord aangepast moet worden: "geef ze een vinger en ze hakken je hele arm af en steken je ogen uit".

Laat ik een vrij onschuldig voorbeeld geven, want er vloeit nauwelijks bloed bij: Met veel pathos en internationale pers als getuigen laat Israel tijdens zogenaamde gevechtspauzes (die ze zelf nodig hebben om wapens aan te voeren) humanitaire hulp de Gaza-strook in brengen, om die vervolgens als de pers naar huis gebonjourd is (en de wapenvoorraad aangevuld is) met een paar fosforbommen te vernietigen.

Soms denk ik wel eens dat zionisten de enige anti-semieten zijn, maar mocht dat niet kloppen, dan zijn het wel de ergste.

Maldita IJzer-Bosser heeft het allemaal héél goed begrepen, denkt ze: als je een dolle hond streelt, zal hij je niet bijten.
Helemaal fout: Zoláng je een dolle hond streelt, bestaat de kans dat je geen bijtwonden oploopt, maar op het moment dat je met dat strelen ophoudt, ben je je hand kwijt, minimaal.

Dat is pas humor.

Anoniem zei

het zou zomaar kunnen ...

... dat die Benita F/W in de gaten heeft, dat het geen zin heeft om iets tegen Olm en zijn moordbende te zeggen, omdat dat volk al jarenlang (ruim zestig, staat me bij) alleen maar reageert op de geur van het bloed van weerlozen, en dat ze daarom tegen hamas zegt: "als jullie nou niet met blikjes en kiezelstenen gooien, dan hebben zij geen reden om agressief op jullie te reageren", maar nee, dat geeft dan meteen weer aan, hoe oppervlakkig ze het verschijnsel bloeddorst bekeken heeft, de bende van Olm heeft helemaal geen aanleiding nodig, want moorden en verminken doen ze voor hun plezier, en hoe grootschaliger, hoe effektiever, eh, leuker.