donderdag 1 januari 2009

"Hoopvolle wensen voor 2009" van collega-blogger P.uncia

Overgenomen van weblog Dit kan niet waar zijn:Iedereen heeft wel wensen of verwachtingen van het nieuwe jaar, ik ben daarin geen uitzondering. Ik heb wat wensen op een rijtje gezet waarvan ik hoop dat ze gebeuren.

De reden is eenvoudig, het zou de wereld een stuk veiliger maken, het tegemoet komen aan het rechtvaardigheidsgevoel van vele miljoenen mensen in deze wereld en hoop bieden voor een betere rechtvaardiger toekomst van de mensheid. Niet dat mijn verwachtingen hoog zijn maar alles begint met een wens en een gedachte.


Januari
Een paar dagen na de beëdiging van Barack Obama op 20 januari als de 44ste president van de VS wordt George W. Bush gearresteerd en beschuldigd van misdaden tegen de menselijkheid en wordt hij naar Den Haag gevlogen om terecht te staan voor het Internationale Strafhof.

De aanklachten zijn onder andere:
- Het wederrechtelijk beginnen van een oorlog in Irak;
- Misdaden tegen de menselijkheid;
- Genocide ofwel schuldig aan de dood van meer dan een miljoen burgers.

Eind januari dient Irak een officieel uitleveringsverzoek in bij de VS voor Dick Cheney en Donald Rumsfeld wegens misdaden tegen de bevolking van Irak waaronder toestemming gegeven te hebben tot martelen met de dood als gevolg.

Februari
Tony Blair krijgt een tip van de Mossad dat er een internationaal opsporingsbevel tegen hem zal worden uitgeschreven op verzoek van Afghanistan en Irak waarin hij wordt beschuldigd van misdaden tegen de menselijkheid en zich zal moeten verantwoorden voor het Internationale Strafhof in Den Haag. Blair vraagt en krijgt asiel in Vaticaanstad. Zijn banktegoeden worden bevroren.

André Rouvoet van de CU dient een wetsvoorstel in om alle pasgeboren kinderen tegelijk met een hielprik te voorzien van een microchip onder het voorwendsel dat de gezondheid van de kinderen beter gecontroleerd kan worden, het CDA is in principe geen tegenstander van het voorstel.


Ook voor de rest van het jaar heeft P.uncia uitstekende en -inderdaad- hoopvolle wensen. Lees ze HIER allemaal en draag het jouwe bij om de verwezenlijking ervan dichterbij te brengen!

Geen opmerkingen: