donderdag 8 januari 2009

Nederland onder een Israelisch marionettenrégime?

Het Nederlandse kabinet vindt niet dat Israel bestraft moet worden vanwege de 'militaire acties in de Gazastrook'. Ook wil Nederland nog steeds de betrekkingen tussen Israel en de EU verbeteren.

Dit heeft Maxime Verhagen (buitenlandse zaken) aan de Tweede Kamer geschreven in antwoord op vragen van de PvdA, de SP en de VVD over 'het geweld tussen Israel en Hamas in de Gazastrook' (aldus geeft het ANPDe Volkskrant geplaatst, alsof het gaat om twee gelijke partijen).

Verhagen geeft de indruk dat Israel alleen probeert 'Hamas militair uit te schaken' en als er veel burgerslachtoffers vallen komt dat 'omdat Hamas zijn wapens tussen de Gazaanse burgers verbergt'. Ofschoon Verhagen toegeeft dat hij niet beschikt over 'objectieve waarnemingen' vindt hij het kennelijk toch verantwoord om zonder meer de slappe smoesjes van de Israelische oorlogsmisdadigers over te nemen. Dit maakt hem (en het hele Balkenkabinet; hij schrijft immers namens het kabinet) medeplichtig aan deze oorlogsmisdaden.

Verhagen vestigt er de nadruk op dat de Hamas-raketten 'juist gericht zijn op burgers in Israel en volgens het internationaal oorlogsrecht geen legitiem militair doel dienen'. Hij gaat daarin zelfs nog verder dan zijn Israelische vrienden, want die beperken zich er steeds toe dat de Israelische bevolking leeft onder de 'dreiging' van de Hamas-raketten, en dat is heel wat zorgvuldiger geformuleerd, want die 'raketten' treffen maar zelden Israelische bezittingen en nog minder mensen.

Het Nederlandse régime verzwijgt systematisch de grondoorzaak van alle ellende in Palestina: de 'stichting' van de staat Israel, waarvoor Palestijnse bezittingen en land geroofd werden en de overgrote meerderheid van de Palestijnse bevolking simpelweg gedeporteerd werd, o.a. naar het Palestijnse ghetto in Gaza. De voortdurende vernedering van de Palestijnen, die in hun "eigen" Palestijnse gebieden volledig zijn van wat Israel en steeds meer in kleine reservaten worden opgesloten. En de Palestijnen die nog binnen de staat Israel leven, worden daar behandeld als tweederangs burgers.

Bestaat er een medicijn tegen zoveel bewuste manipulatie? Misschien wordt het tijd als er eens aandacht besteed wordt aan de deportatie door de nazi's van de Poolse joden naar het ghetto in Warschau en aan de manier waarop die joden door de nazi's werden uitgeroeid. Was dat misschien ook enkel de schuld van de joden in het ghetto, omdat ze zich niet wensten te laten uithongeren en uitmoorden door de nazi's?
Ziet er misschien toch nog iemand een overeenkomst? Of zijn de Nederlandse politici al zó ver gehersenspoeld dat ze zelf niet eens meer kunnen denken?

(Kaart van Palestina uit de Bos-atlas, uitgave 1939; klik hem aan voor een duidelijker beeld.)
door en aldus wordt het in o.a.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

aanklagen en afzetten

Zo'n Verhagen lult uit z'n nek: Als hij objektieve waarnemingen wil hebben, moet hij zorgen dat hij ze krijgt, in plaats van afgaan op propaganda van schoonpratende moordenaars en mompelen dat hij het ook niet beter weet. Belachelijk. Hij moet niet zo laf zijn om genoegen te nemen met het gekwaak van z'n kollega tante Livni die zegt geen buitenlandse waarnemers toe te laten, omdat ze daar het nut niet van inziet. Zo'n Verhagen moet daar het nut wél van inzien en toezichthouders eisen. Die figuur moet dus gewoon aangeklaagd worden voor medeplichtigheid aan terroristische aktiviteiten, net zoals de rest van het kabinet en een groot deel van het parlement.

En die Koenders is ook niet geloofwaardig: In rtlnieuws.nl laat hij schrijven "Als je de bevolking collectief straft, [...], dan is dat niet aanvaardbaar", omdat dat in strijd is met het internationaal recht, maar dan is hij goed een week later wel mede-ondertekenaar van het blaatverhaal van Verhagen. Zonder informatie is hij ineens overtuigd dat Israel uit koorknaapjes bestaat.

Nederland wordt niet geregeerd, Nederland wordt dom gehouden, Nederland wordt medeplichtig gemaakt, niet alleen aan het israelische slachten van palestijnse burgers, maar eerder al aan vernietigingsoorlogen in Irak en Afghanistan (en andere plekken daarvoor) op basis van verzonnen en vervalste bewijzen.
En binnenkort willen de haagse honden en teven ons in een oorlog met Iran storten, uitsluitend omdat de Verengde Staten en Israel dat nodig vinden. En er zal vast wel weer bewijs bij elkaar gefantaseerd worden.

In de V.O.C.-tijd was het makkelijk: kielhalen die valse stuurlui, kielhalen zonder alteveel haast, dat scheelt ook weer slobber dat naar de brik moet. Het zwarte gat / licht Balk is daar toch zo'n voorstander van?

En Israel dat gaan we behandelen op een manier die ze voelen, hun produkten boykotten is een begin, hen ontwapenen een noodzaak, want anders kan en zal nooit recht gedaan worden aan de inhoud van de Balfour-verklaring, het brits mandaat (ervan uitgaande dat beide inmiddels een zekere vorm van rechtsgeldigheid hebben verkregen) en alle daarom en daarna afgesproken verklaringen van de Verenigde Naties, noch zal er sprake zijn van naleving van de rechten van de mens, de konventies van Génève en toegevoegde verdragen, aangezien de huidige staat Israel het niet in zich heeft om op een vreedzame manier met anderen te kunnen samenleven, ook al is Israel niet meer dan een lang geleden gekomen gast in Palestina.

Met een andere houding had Israel bijna net zo lang geleden een gewaardeerd huisgenoot kunnen zijn geworden. Het verwende kind is helaas niet goed opgevoed en uitgegroeid tot een moordende tiran.
Volwassenen opvoeden is veel zwaarder werk, zeker als het verongelijkte en beschuldigende volwassenen zijn.

Anoniem zei

den Haag hep soveel boter op de hoof

dat hen erin ken verdrinke

opgewarmdt vet met brokke

lusse de honde nix van