zondag 11 januari 2009

"Vrijheid van meningsuiting" op zijn Europees...

Nadat eerder deze week aan de Palestijnse televisiezender Al-Aqsa TV door Eutelsat een kanaal was toegewezen voor TV-uitzendingen naar Europa, is dit kanaal afgelopen vrijdag, 9 januari alweer verwijderd. De reden hiervan is dat het kanaal, volgens de Franse autoriteiten zou aanzetten tot 'haat en geweld'. Een en ander wordt door de Volkskrant gemeld in een kort berichtje (bronnen: ANP/AFP).

Hoe durven die "Franse autoriteiten" een dergelijke beslissing te nemen? Het 'geweld' komt in dit geval voor 99% van Israelische zijde (al zullen die ongetwijfeld het aantal Hamas-vuurpijlen vergelijken met het aantal Israelische bommen, en niet rekenen op basis van het aantal doden of de aangerichte schade), en de 'haat' wordt -al 60 (zestig!) jaar lang- uitsluitend opgewekt door de staat Israel en haar opdrachtgevers in Washington (met steun van de EU-collaborateurs).

Minstens zolang als de Israelische propaganda via de Europese massamedia haar 'haat en geweld'-campagne mag blijven voeren, hebben de Franse autoriteiten zich te houden aan de vrijheid van meningsuiting, zoals die formeel in Europa geldt. Welke idealistische miljonair heeft geld over om een zaak aan te spannen tegen deze zionistische censuuur?

De Volkskrant meldt in hetzelfde artikeltje overigens ook nog dat Al-Aqsa TV een zender is "van de Palestijnse radicaalislamitische Hamasbeweging". Is dat objectieve informatie? Hamas is de winnaar van de laatste democratische verkiezingen in de Palestijnse gebieden. De Palestijnse bevolking wordt nu aangevallen, collectief gestraft, om die democratische keuze, dus het is alleen maar logisch dat haar gekozen vertegenwoordigers hun kant van deze Israelische aanvalsoorlog belichten. Waarom wordt er nooit gesproken over "radicaalzionistische Israeli's"?

De enige bijdrage van de samenvatting door het ANP van het AFP-bericht (zie een vertaling in het Engels van de volledige tekst op Media Network van Radio Nederland Wereldomroep) bestaat uit het woord "radicaalislamitisch". Kennelijk is de bijdrage van het ANP de laatste jaren beperkt tot het toevoegen van kapitalistische, zionistische e.d. propaganda. Het wordt hoog tijd dat het ANP zich gaat beperken tot verslaggeving van sport (of wat tegenwoordig voor sport doorgaat), modeshows of andere onbelangrijke zaken.

Geen opmerkingen: