zondag 4 januari 2009

Verdere acties tegen Israelisch geweld (persbericht van de Internationale Socialisten)

Tienduizend mensen hebben op zaterdag 3 januari in Amsterdam gedemonstreerd tegen de Israëlische bombardementen op Gaza. De organisatoren zijn zeer tevreden over de opkomst en het goede verloop.

De demonstratie, die gedragen werd door een breed platform van meer dan 30 organisaties, begon met een manifestatie op het Museumplein. Tijdens de mars die volgde groeide het protest verder aan, tot een stoet die de straat van het Muntplein tot het Weteringcircuit volledig vulde. Terwijl RTL-Nieuws, AT5 en de grote persdiensten spraken van duizenden demonstranten, maakte het NOS-journaal er 1500 van! Bekijk de registratie van de optocht, en oordeel zelf: www.socialisme.nu

Zie ook de items op RTL-nieuws en AT5:
Het protest viel samen met demonstraties in een groot aantal andere steden in de wereld, waaronder Londen, Parijs, Berlijn, Rome, Brussel, Cairo en Tel Aviv.
Nu het Israelische leger ook met grondtroepen Gaza is binnengevallen en de oorlog tegen de Palestijnen verder escaleert, is het van groot belang dat het verzet doorgaat en de druk op de Nederlandse regering wordt opgevoerd. Op dit moment bereidt het platform zich voor op volgende acties! Nieuwe updates vind je op: www.palestina-komitee.nl

Om het protestgeluid gaande te houden gaan de Internationale Socialisten komende dagen in diverse steden opnieuw de straat op om te demonstreren. Laat ook JOUW stem horen: stuur ons een mail, of neem contact op met een van onze afdelingen over waar en wanneer actie wordt gevoerd, en doe mee!

Meer informatie over acties en lokale contactpersonen vind je op onze site: www.socialisme.nu (rechts bovenin)

Zie onze site ook voor Vragen en Antwoorden over Gaza, waaronder:
  • Is Hamas begonnen?
  • Wat is het leven van een Palestijn waard?
  • Wat wil Israel bereiken?
  • Waarom doen de Arabische leiders niets?
  • Wat is het alternatief?
Stop de Israelische oorlogsmisdaden tegen Gaza
Stop de Nederlandse medeplichtigheid
Vrijheid voor Palestina
*** Stuur door aan zoveel mogelijk anderen ***

Geen opmerkingen: