zondag 12 maart 2006

Balk praat zijn mond voorbij!

In de Volkskrant van gisteren wordt eerste minus-ter Balkenende geciteerd. Hij geeft te kennen dat het kabinetje niet van plan is "het roer om te gooien" na de dramatische resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen voor de coalitie-partijen. "Ik zou geen knip voor de neus waard zijn als we nu het hervormingsbeleid wijzigen." Alsof hij nu wel een knip voor de neus waard is...

Afgezien van het bovenstaande, waarmee hij alleen laat blijken dat hij zo maar wat uit zijn nek zit te lullen (en er in dat verband dus inderdaad bij hem niets veranderd is), vindt Balk dat pas de parlementsverkiezingen van volgend jaar tellen voor het nationale beleid, en dan verspreekt hij zich, wanneer hij opmerkt dat de kiezers het kabinet dan "niet alleen op woorden, maar ook op daden kunnen beoordelen".

Lees eventueel het laatste deel van de vorige alinea nog een keer, want Balk suggereert daarin niet minder dan dat zijn uitvretersclub tot op heden alleen woorden geproduceerd heeft. Alle door hem verwekte ellende (ik noem alleen maar de Zorgverziekingswet, het vervangen van de WAO door de WIO of de Bijstandswet door de WWB [Wet Werk en Bijstand, ook wel vertaald als 'Wet Water en Brood']) valt dus kennelijk niet onder 'daden' (maar volgens mij wel degelijk onder 'wandaden').

Het is echter belangrijker om te achterhalen, wat hij dan wel precies bedoelt met de 'daden' die tussen nu en volgend jaar moeten plaatsvinden. Ik kan me niets anders voorstellen dan dat ergens tussen oktober 2006 en maart 2007 ineens financiële 'meevallers' (die Zalm al een tijdje aan het oppotten is) onder het volk uitgedeeld zullen worden, bijv. ter compensatie van de gestegen energiekosten. Of zou de boevenclub al plannen hebben om de Zorgverziekingswet te ontslechteren?

Wat het ook wordt: NIET VERTROUWEN. Onze moeders leerden ons vroeger al om geen snoepjes aan te nemen van vreemden. Op dezelfde manier moet je cadeautjes van deze vreemde reageerders (dit is geen spelfout: regeerders weten hoe ze moeten regeren, de club van Balk weet alleen hoe er gereageerd moet worden op bijv. opdrachten van George Double-Me Bush of van de Europese neoliberale mafia) met wantrouwen beschouwen. Aannemen mag je ze wel, want tenslotte is het niets anders dan ons eigen geld...

1 opmerking:

Anoniem zei

sterke hypnose

Hoe vaak er ook voor zijn neus geknipt wordt (of teruggeteld "en bij 0 ben je weer wakker, 5, 4, 3, 2, 1, 0"), de Balk is zo intensief door zijn demonen ingeprent, met post-hypnotiese suggesties die de val ogenblikkelijk weer dicht laten slaan, dat de arme ezel niks anders kan doen dan volharden en een formulering verzinnen die het voor hemzelf akseptabel moet maken dat hij doet wat hij doet.

In normale omstandigheden wordt iemand die dwang-neuroties niet op kan houden met zijn kop door de muur te willen slaan platgespoten of aan zijn bed vastgeriemd, maar de gekken die politiek bedrijven zijn in hun waanzin vrijgesteld van dit soort beschermende maatregelen.
Het volk wordt met opengesperde ogen gedwongen naar dit soort onzin te kijken. Het mag wel protesteren, maar dat geluid dringt niet door in de gekapitonneerde torenkamertjes en omhaagde binnenhoven.

Eens per vier jaar mogen de ergste gevallen geheel bloedeloos (vroeger met een rood potloodje) worden afgeschoten, maar het volk is verdwaasd van masochisme, en door middel van kado-pillen ontdaan van histories geheugen, en schiet vooral met losse flodders in de lucht.
Weer vier jaar wachten.
Ja, en dan?
En wie vraagt zich af waar de rest van dat geld gebleven is?
Welke rest?