donderdag 16 maart 2006

Vredesmissie zou het toch worden?

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft na veel geneuzel enkele weken geleden ingestemd met de plannetjes van Balk & kornuiten om nog wat levens van Nederlandse soldaten op te offeren voor de avontuurtjes van George Double-Me Bush. Het argument dat indertijd het meeste te pas en te onpas gebruikt werd, was dat het tenslotte om een vredesmissie gaat...

Wie zo naïef is om dat klote-smoesje nog steeds te geloven, moet vooral even verder lezen, want in
Trouw staat vandaag dat het Nederlandse Minus-terie van Oorlog (dat nog steeds volstrekt ten onrechte "Ministerie van Defensie" wordt genoemd) van plan is speciale apparatuur (zogenaamde 'jammers'. In gewoon Nederlands heet dat 'stoorzenders'!) te kopen om de soldaten te beschermen tegen mijnen.

Het artikel meldt verder dat het moeilijk is om zich tegen deze mijnen te beschermen, omdat er heel veel verschillende typen zijn. Daarom wordt een speciale tactiek gebruikt om het gevaar 'te beperken', bijvoorbeeld door 'niet met voertuigen op een kluitje te rijden'. Als ik dat goed lees is het dus de bedoeling om ervoor te zorgen dat er per onplofte mijn niet meer dan één voertuig met inzittenden opgeblazen wordt.

Ook wordt nog 'gehoopt op inlichtingen vanuit de plaatselijke bevolking over dreigende aanslagen'. Die hoop komt waarschijnlijk uit de koker van dezelfde sprookjesschrijver die er ook van overtuigd was dat de volledige Iraakse bevolking dolgelukkig zou zijn, wanneer Sadam Hussein gevallen zou zijn.

Een goed lezer begrijpt dat dit vermoedelijk een van de meest bloederige 'vredesoperaties' zal worden waaraan Nederlandse troepen zullen hebben deelgenomen. Met dank natuurlijk aan de kruiperige politiek van Balk & Co.

Geen opmerkingen: