maandag 6 maart 2006

Shit! Je kúnt natuurlijk alles geloven!

Volgens de nieuwsbrief van het consumentenprogramma Kassa zijn Japanse onderzoekers erin geslaagd vanille-extract uit koeienpoep te halen. Volgens onderzoeker Yamamoto is het precies dezelfde stof als die uit gewone vanillestokjes komt, maar de productie van koeien-vanilline kost minder dan de helft van de productie uit vanillestokjes.

De koeien-vanilline kan bijv. in shampoo of geurkaarsen worden gebruikt. Yamamoto stelt dat het onwaarschijnlijk is dat de stof in voedsel gebruikt zal worden, gezien de oorsprong ervan.

Persoonlijk ben ik daar niet zo van overtuigd... Zodra de stof vrij is van ziektekiemen, zal deze ongetwijfeld goedgekeurd worden door de bevoegde keuringsdiensten en uiteraard wordt hij dan in voedingsmiddelen gebruikt. Omdat wij dat niet (geacht worden te) weten, kunnen de bedrijven zo extra winst maken - en tenslotte draait alles daarom, niet waar?


1 opmerking:

Anoniem zei

Ik zag ooit een documentaire over het maken van een door fijnproevers bijzonder gewaardeerde soort kaas, die gemaakt werd door een soort spoelwater van de keutels van jonge geitjes bij te voegen. Deze bereidingswijze is verboden ivm een warenwet, nu wordt deze kaas dus illegaal gemaakt.
Oesters en mosselen eten we ook met poep en al...
En alcohol is gewoon pis van gist (de gist is dus in zijn eigen pis verdronken!)
Dus: ik heb niet zo veel problemen met het "vieze" praatje.
Maar gek: die japanse industriele poeptoepassing vertrouw ik niet.