dinsdag 28 maart 2006

Europese engigheden

Voor één keer ben ik het eens met Mat Herben (LPF), die boos is op het Europees Parlement dat op Europees niveau politieke partijen wil stimuleren. Hierdoor krijgen nationale partijen het volgens hem steeds moeilijker. Herben gaf te kennen dat door "het subsidiëren van Europese partijen [...] een kritiekloze applausmachine voor de Europese uitbreiding" ontstaat (Metro vandaag). En daar zou hij best wel eens gelijk in kunnen hebben!

Uit een tussentekst bij hetzelfde artikeltje blijkt dat de PvdA wél voorstander is van Europese politieke partijen, wat mij overigens niet verwondert (mede gezien het enthousiasme waarmee de partij de ontwerptekst voor een Europese 'grondwet' verdedigde, hand in hand met de glamourlinkse GroenLinks en de conservatieve VVD en het nep-christelijke CDA).

PvdA-leider Max van den Berg zou graag Tony Blair als boegbeeld zien bij de Europese verkiezingen van 2009. En dan weten we meteen hoe het zit met de "EU volgens de PvdA": Tony B-Liar als symbool voor de Europese eenheid, Tony die blind Big Brother Bush steunde en nog steunt in zijn illegale aanvalsoorlog tegen Irak; Tony die, blijkens een ander artikeltje in de Metro van vandaag, het "terrorisme van radicale moslims" beschouwt als een "globale ideologie die in oorlog is met de westerse levenswijze en algemeen geldende waarden".

Volgens Blair's visie moet ik dan ook vallen onder 'radicale moslims', want ik ben het ook op tal van punten niet eens met zijn 'westerse levenswijze en algemeen geldende waarden'. En ik vind het vooral erg dom dat hij een dergelijk moeilijk onderwerp op deze manier hapbaar probeert te maken voor een ongetwijfeld goedgelovig (of nog erger) publiek.

Geen opmerkingen: