donderdag 2 maart 2006

Nieuwe schoftenstreek van Bush & kornuiten

De Metro meldt vandaag dat 1/3 van de gevangenen in de Verenigdestaatse gevangenis in Guantánamo Bay (Cuba) binnenkort zal worden overgebracht naar hun landen van herkomst. Naar gemeld wordt heeft het Verenigdestaatse minus-terie van Oorlog vastgesteld dat 119 gevangenen in hun herkomstlanden kunnen worden opgesloten.

Wie misschien zo simpel is om te denken dat dit toch een aardige geste is van de Verenigdestaters, is nog naïever dan de gemiddelde CDA-kiezer.
Dit heeft namelijk niks te maken met een humanitaire oprisping van Bush & Co, maar alles met de beslissing van de hoogste Verenigdestaatse rechter dat ook gevangenen in Guantánamo recht hebben op dezelfde behandeling als mensen die in de VS vastzitten. Het komt er dus alleen op neer dat deze 119 gevangenen worden overgebracht naar bijv. Afghanistan, waar ze dan weer ongehinderd mogen worden vernederd, gemarteld en misbruikt.

En dan te denken dat het régime van Balkenende trouw aanhuppelt achter alles wat Bush doet... Het is maar te hopen dat iedereen die enkele jaren geleden voor CDA en VVD gekozen heeft, zich in 2007 een beetje beter informeert, zodat we nooit meer gebukt gaan onder het soort mensonwaardige régimes als dat van Balk & Zalm.
En misschien kan iedereen volgende week bij de gemeenteraadsverkiezingen ook al NIET stemmen voor een kandidaat van die kruiperige partijen (en ook niet voor een van de zijwindgevoelige D'66).

Geen opmerkingen: