maandag 13 maart 2006

En wat doet Bush nu?

In de Metro van vandaag (geef toe, dat ik daar een beetje laat mee ben) lees ik tot mijn stomme verbazing dat -volgens een artikel in The Sunday Times- de VS en Groot-Brittannië stiekem een nieuw kernwapen aan het ontwikkelen zijn.

Het moet een 'minder ingewikkelde bom' worden, die in een laboratorium getest kan worden, waardoor het verbod op nucleaire tests niet overtreden wordt.

Wie het allemaal begrijpt mag het uitleggen: Iran krijgt op zijn lazer omdat het in het geheim kernwapens aan het ontwikkelen is. Tot op heden zijn daarvan nog geen bewijzen geleverd, maar Bush & kornuiten zullen het verhaaltje beslist zo vaak blijven afdraaien dat de grote massa's het voor waar zullen aannemen. Op die manier moeten we een gewapende aanval op Iran ook vanzelfsprekend gaan vinden.

Van de andere kant moeten we het maar normaal vinden dat de VS en het VK wél nieuwe kernwapens mogen ontwikkelen, want -zoals Bush ons keer op keer bevestigt- Iran is een van de 'schurkenstaten' (en die zijn nu eenmaal niet te vertrouwen).

George Orwell formuleerde het in zijn roman Animal Farm een beetje anders: "Alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn gelijker". En inderdaad, de VS en het VK zijn beestachtig gelijker...

Misschien kan de Nederlandse premier Balkenende zijn grote held Bush nog even wijzen op de wijze spreuk van de Bond Zonder Naam: "Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet!"

Geen opmerkingen: