dinsdag 21 maart 2006

En dan nou maar weer rieleksen, Verdonk!

Ik schrijf het maar in nieuw-Nederlands, zodat mensen die het woord alleen mondeling tegenkomen het ook kunnen begrijpen.

Verdonk, je hebt je poot stijf gehouden en foebballertje Kalou niet versneld het nederlanderschap gegeven. (Metro van vandaag) Voor één keer moet ik je groot gelijk geven. Het gaat hier immers niet om een politieke of economische vluchteling, maar om een beoogde winstpost voor Feijenoord.

Daarom, Verdonk, ik wil graag geloven dat je één keer wilde laten zien dat je een stalen wijf van stavast was. Dat heb je nu duidelijk bewezen.
Dan heb je nu nog ruim één jaar de tijd (tenzij het kabinet van Balk & kornuiten vóór de verkiezingen valt) om te laten zien dat je een mens bent met gevoel en met oog voor de noden van anderen.

Voor het geval dat je de laatste jaren een beetje vastgeroest bent in a-sociaal gedrag, wil ik je graag enkele punten aangeven om het je wat makkelijker te maken:
  • Al die mensen die al jaren zitten te wachten op de afhandeling van hun asielaanvraag, krijgen een verblijfsvergunning.
  • Alle homo's en christenen uit 'veilige' landen krijgen een verblijfsvergunning;
  • De in het buitenland te volgen inburgeringscursus wordt vergemakkelijkt, zodat hij ook voor gewone mensen haalbaar is (het is te gek dat zelfs 'autochtone' Nederlanders ervoor kunnen zakken).
  • 'Oudkomers' hoeven geen inburgeringscursus te volgen, en al zeker niet voor eigen rekening. Deze mensen zijn hierheen gehaald om de zakken te vullen van vaak gewetenloze ondernemers, waarbij ze tot hun laatste beetje energie uitgebuit werden, zodat ze maar al te vaak arbeidsongeschikt werden. Mochten ze zélf een cursus willen volgen die hun inburgering bevordert (een cursus Nederlands bijv, of een 'moeder-Mavo' - of hoe dat tegenwoordig heet), dan krijgen ze die gratis voor rekening van het bedrijfsleven, met een bedankje voor hun inzet.
  • Er wordt op geen enkele manier meer gesuggereerd dat niet-Nederlandstaligen je een 'unheimisch' gevoel geven of dat 'allochtonen' moslims zijn en moslims automatisch terroristen.

    Ik denk dat je daar de komende maanden wel mee voort kunt.

    Verdomd, Verdonk, laat zien dat je eigenlijk een aardig mens bent!
  • Geen opmerkingen: