vrijdag 3 maart 2006

Die zielige poesjes toch...

De Dierenbescherming vindt het allemaal maar overdreven om katten verplicht binnen te houden om te voorkomen dat ze vogelgriep oplopen. Deze club vindt dat schadelijk voor het welzijn van de beesten... (Spits van vandaag)

Nee, die arme poesjes. Die zijn veel gevoeliger dan zieke bejaarden of psychiatrische patiënten. Die mogen rustig met vieren op een zaaltje doorligwonden krijgen of in isoleercellen worden weggestopt. Dat is allemaal geen probleem. Hún welzijn lijdt daar niet onder.

Uiteraard is de Dierenbescherming niet verantwoordelijk voor de ten hemel schreiende verslechtering van de gezondheidszorg in Nederland. Uiteraard kan de Dierenbescherming er niks aan doen dat de club van Balk en Zwam, en ook de eerdere régimes van Wim Kots, meer waarde hechten aan een bij voorbaat mislukte Betuwelijn of een Hoge-Snelheidslijn, die de reistijd tussen Amsterdam en Parijs met misschien wel een kwartiertje verkort, of aan deelname aan de aanvalsoorlogen van de VS dan aan het welzijn van bejaarden die in hun jeugd zich het schompes gewerkt hebben om Nederland weer op poten te zetten of van mensen die de ongelooflijke pech gehad hebben om psychisch in de problemen te komen.

Maar het is wel tekenend dat het intussen in Nederland al zo ver is gekomen dat het welzijn van katten (die zelfs nog nauwelijks weten dat ze katten zijn: als ze een muis zien rond dartelen kijken ze er even nieuwsgierig naar en daarna gaan ze weer lekker kattebrokjes eten bij het vrouwtje of op de centrale verwarming liggen suffen) wél in de krant komt en we er al lang aan gewend zijn dat bejaarden nou eenmaal door het Nederlandse régime vogelvrij verklaard zijn.

Overigens, als verplicht binnen zitten van katten slecht is voor hun welzijn, waarom heb ik dan nog nooit gehoord van inspecties van de Dierenbescherming bij al die mensen die driehoog achter katten houden die nooit buiten komen?

Geen opmerkingen: