vrijdag 15 juni 2007

Balkiaanse (Bushiaanse) geldverspilling op grote schaal

De afgelopen dagen word ik op stations telkens uit mijn mijmeringen opgeschrikt door verschrikkelijk schreeuwerige oranje posters van de club die Nederland claimt tegen terrorisme te beschermen met daarop de tekst "In Nederland werken meer dan 200.000 professionals samen tegen terrorisme" en de suggestie dat wij ook iets kunnen doen.

Het enige dat wij zouden moeten willen doen is ervoor zorgen dat Balk en Bos en de hele Nitwittenclub met een rotgang de laan uitgetrapt worden.

Dit hele geneuzel over terrorismedreiging is alleen bedoeld om ons (in opdracht van George Boef, maar die heeft dat zelf niet bedacht natuurlijk en zegt het alleen maar in opdracht van de grote kapitalistische bedenktanks van met name de olie- en wapenindustrie) bang te maken, waardoor we ons steeds minder durven uit te spreken tegen de neoliberale internationale: de oorlogen van Bush, maar ook alle andere vormen van onderdrukking, zoals de plannen van de G8 en de praktijken van de Wereldbank.

De enige vorm van terrorisme in Nederland, en die bestaat al tientallen jaren, is die van het automobilisme, dat jaarlijks honderden doden kost en een veelvoud daarvan aan gewonden oplevert. Dat moeten we kennelijk maar accepteren als een bijverschijnsel van onze 'welvaart' ('collateral damage' zeg maar). Het blijft nog steeds stoer om te hard te rijden, om met alcohol op te rijden en om minder gehaaste automobilisten de stuipen op het lijf te jagen. Reclames op TV mogen rustig racende, levensbedreigende auto's laten zien en het geeft ook niks dat in Nederland auto's verkocht worden die 200 km of meer per uur kunnen halen. Die ellende hoeft niet bestreden te worden, want die levert geld op aan de auto-industrie en de olieboeren.

En de strijd tegen het "terrorisme"? Die levert ook geld op (dat rechtstreeks uit onze belastingafdracht komt). Denk alleen maar aan die meer dan 200.000 professionals, die ongetwijfeld geen minimumsalaris ontvangen. Verder nog alle reclamecampagnes op TV, stations en in de gelijkgeschakelde pers.

Voor datzelfde geld zou ook het onderwijs zodanig verbeterd kunnen worden dat zelfs die enkele hypothetische terrorist voldoende leert nadenken om op een minder agressieve manier zijn standpunt duidelijk te maken.

Wat heeft de Nederlandse strijd tegen het terrorisme opgeleverd? Ik beperk me tot enkele geweldige prestaties:
- vlak nadat de legitimatieplicht was ingevoerd (en dat was om het terrorisme beter te kunnen bestrijden) werden enkele pubermeisjes bekeurd, omdat hun fietslicht niet goed werkte én omdat ze geen legitimatie konden laten zien!
- al onze telefonie- en e-mail gegevens worden opgeslagen, waardoor van onze privacy steeds minder overblijft.
- twee moslims werden in de trein opgepakt omdat ze zich "verdacht" gedroegen. Dat verdachte bestond er ongeveer in dat ze geen jeans droegen, geen hardklinkende MP3-spelers bij zich hadden en niet in de Metro of Spits zaten te lezen.
- een oudere mevrouw werd op Amsterdam-Centraal zowat doodgeschoten, toen ze op zoek ging naar haar tas, die ze per ongeluk ergens had laten staan.

De Haagse Bluffersclub zal ongetwijfeld aanvoeren dat dankzij die 200.000 professionals er in Nederland geen terroristische aanslagen zijn uitgevoerd, maar dat is ongeveer dezelfde logica als die van het grapje van Urbanus:
Een man in de trein haalt een soort zoutvaatje uit zijn zak en kwispelt rijkelijk uit het raampje. Een medereiziger verbaast zich daarover en vraagt wat de bedoeling is. De eerste man legt hem uit dat het anti-olifanten-poeder is, waarop de tweede -zo mogelijk nog verbaasder- opmerkt dat er hier helemaal geen olifanten zijn. De eerste kijkt hem triomfantelijk aan en zegt: "Goed poeier, hè?"

1 opmerking:

Anoniem zei

Is het iedereen ook opgevallen dat de auto in autoreclames altijd de ENIGE auto is die op die weg rijdt? Ik zou als ik wat ouder word misschien wel mijn ouwe trouwe motorfiets willen inruilen voor een auto. Maar het MERK auto interesseert me geen donder: DIE WEG! die wil ik.

Ik begrijp dat de onnadenkende autokoper uiterst gefrustreerd is dat als hij de auto koopt, hij die weg er niet bij krijgt...
Dan krijg je dat gefrustreerde rijgedrag... leve de reclame!

(ik heb wel een rijbewijs, maar geen auto: als ik echt een auto nodig heb, huur ik er even een. Blijkt altijd vrijwel nieuw, en goed onderhouden.

Mijn enige probleem is dat ik de ingebouwde radio niet meer kan bedienen, die hebben ze dermate ingewikkeld gemaakt dat het instructieboek van de radio nu veeeeel dikker is dan dat van de auto...

(en ja, ik weet zo een weg, die is niet in Nederland, en ik verklap hem niet ;-)))