zaterdag 16 juni 2007

En Japan dan?

Wordt het geen tijd om Japan op de lijst van terroristische landen te zetten? Het land blijft maar volharden dat er in de Tweede Wereldoorlog geen 200.000 'troostmeisjes' waren. Nee hoor, dat waren gewone prostituées, die soms zelfs meer geld verdienden dan Japanse generaals. Dat is althans de Japanse "waarheid", het zijn "de feiten", die eergisteren in een paginagrote advertentie in de Washington Post gepubliceerd zijn (de Volkskrant).

Nee, maar dat klopt zeker: die meisjes verdienden inderdaad veel meer geld dan die beroepsmoordenaars. Maar dat wil dan nog niet zeggen dat ze het ook kregen. En ze zullen ongetwijfeld ook helemaal vrijwillig gekozen hebben om vernederd en misbruikt te worden in plaats van doodgemarteld.

En als we dan toch Japan onder de 'schurkenlanden' scharen, kunnen we misschien ook meteen Nederland toevoegen voor de achterbakse manier waarop geprobeerd wordt de Indonesische slachtoffers van de politionele acties weg te moffelen. En trouwens ook voor de Nederlandse deelname aan de Verenigdestaatse terreuracties in Irak en Afghanistan.

Geen opmerkingen: