vrijdag 8 juni 2007

Piet Hein Donner naar Andrélon?

Kabinet gaat vergrijzing te lijf meldde het ANP gisteren via de Spits. De kop verwijst naar opmerkingen van Donner tijdens een congres in Rotterdam over "sociale innovatie".

In eerste instantie hoopte ik dat Donner aftrad en bij Andrélon of een van dat soort bedrijven haarspoelingen ging verkopen, maar helaas is dat niet het geval. Zijn gekwaak ging vooral over al die werknemers die al ophouden met werken als ze 61 of 62 zijn.

Wat mij betreft mag Donner zich helemaal te pletter werken, maar ik snap niet waar die kerel zich mee bemoeit. Hij heeft het beslist niet over de grote patsers die arbeiders ontslaan om zo hun eigen zakken te vullen. Die lui voeren geen barst uit en houden dat ook makkelijk vol tot hun dood (zelfs na hun dood kunnen ze nog gerust blijven "werken": het verschil zal niet opvallen).

Nee, Donner, die nog niet zo lang geleden gedumpt werd door zijn betrokkenheid bij de Schipholbrand en die zich tot zijn ontslag met man en macht inzette om zoveel mogelijk maar al te werkwillige asielzoekers uit te zetten, heeft het vooral over gewone arbeiders, mensen die vaak vanaf 15 jaar zwaar en ongezond werk hebben moeten doen en op hun 60e meer dan rust verdiend hebben, nog een paar jaar om nog een beetje op adem te komen en om -hopelijk- met hun voor het kapitalisme verziekte gezondheid nog wat leuke dingen te doen.

Geen opmerkingen: