donderdag 21 juni 2007

Wie heeft ooit bedacht dat misdaad niet loont?

Tony Blair, die zich medeplichtig heeft gemaakt aan oorlogsmisdaden door het Verenigd Koninkrijk zonder een spier te vertrekken in de olie-oorlog van George Boef te storten (zowel in Afghanistan als Irak), werd onlangs al (door de kersoude Franse president Nicolas Sarkozy) voorgesteld voor de post van president van de Europese Unie.

En nu meldt de Volkskrant (uit de koker van het ANP) -onder de kop 'Blair wordt speciaal gezant voor Midden-Oosten'- dat hij misschien speciaal gezant voor het Midden-Oosten wordt, d.w.z. volgens Verenigdestaatse en Britse media. De VS zouden hem graag zien (uiteraard als beloning voor zijn tomeloze inzet voor het karretje van Bush) als vertegenwoordiger van het 'Midden-Oosten kwartet', en dat bestaat dan weer uit de VS, de VN, de EU en Rusland. Israel en "de Palestijnen" zouden Blair in ieder geval al wel zien zitten.

Toch blijf ik, zoals zo vaak bij berichten in de Nederlandse media, zitten met de nodige vragen.

Zo meldt het betreffende artikel bijvoorbeeld dat "de overige leden van het kwartet" zich nog niet hebben uitgesproken over de beoogde rol van Blair. Welke die "overige leden" zijn wordt niet vermeld. Zoals ik het artikeltje lees, zijn alleen de VS (d.w.z. Bush & Co.) vóór. Als de VN, de EU en Rusland zich nog niet hebben uitgesproken, waarom staat er dan niet boven het artikel
Bush wil Blair in Midden-Oosten inzetten? Een koppensneller weet niet beter dan dat Blair de benoeming al in zijn zak heeft.

En trouwens, wie zijn "de Palestijnen"? Zou er werkelijk aan Hamas gevraagd zijn of die Blair zien zitten? Of hebben ze het alleen aan de staatsgreeppleger Abbas gevraagd? Of heeft misschien het Israelische régime maar meteen voor Abbas geantwoord, omdat hij voor zijn positie toch volledig van Israel afhankelijk is?

Geen opmerkingen: