woensdag 13 juni 2007

Maxime Verhagen wil Nederlandse Bush worden.

Maxime Verhagen moet ongetwijfeld de beelden gezien hebben van de enthousiaste Albanezen die Bush zowat uitkleedden (hem althans zijn polshorloge rolden) en hij moet beslist gedacht hebben dat hij voor dezelfde eer in aanmerking zou komen als hij bij een bezoek aan de Palestijnse president Mahmud Abbas ook wat onzin uit zou balken.

Net zoals Bush wat gratuite kreten slaakte (zonder stil te staan bij de consequenties in Servië - maar ook in bijv. Macedonië) over onafhankelijkheid voor Kosovo, heeft Verhagen vandaag in Ramallah zomaar wat losse flodders bij elkaar geblaat.

Uiteraard hield hij zich daarbij aan de agenda van de VS, die samen met haar paladijnen van de EU en uiteraard Israel, vinden dat de democratisch gekozen Hamas-regering moet ophouden met vechten. Hij is boos omdat de strijdende partijen niet willen gaan onderhandelen. Egypte had zelfs al een tweede oproep gedaan... Tssssj.

Als toppunt van domheid is hij verbaasd dat de Palestijnse premier (van Hamas - zoals hopelijk bekend, bij de laatste nagenoeg vlekkeloos verlopen democratische verkiezingen de grote winnaar, omdat de bevolking het gekonkel van Al Fatah -de partij van Abbas- meer dan beu was) zich niet meer inspant om het conflict met Al Fatah op te lossen...

Daarnaast bezocht Verhagen nog een Palestijns vluchtelingenkamp en hij constateerde daarbij dat de Israelische schandmuur toch wel vervelend was voor Palestijnse schoolkinderen...(uit de koker van het ANP vandaag in o.a. de Volkskrant)

Wat wil de Nederlandse minkukel van Buitenlandse Zaken nu eigenlijk? Moet Hamas zich meer inspannen om het conflict met Al Fatah op te lossen of moet Hamas onderhandelen? Hoezo onderhandelen? Hamas had duidelijk de verkiezingen gewonnen. Al Fatah heeft dankzij de o-zo democratische VS en EU de macht toch weer in handen gekregen; Israel helpt ook nog mee door twee Hamas-ministers te arresteren (zoals het Algemeen Nederlands Propagandabureau het noemt. In werkelijkheid zijn ze ontvoerd uit hun eigen land). Er is maar één manier om het conflict met Al Fatah correct op te lossen: Al Fatah de laan uit schoppen.

En eh... het is niet alleen voor Palestijnse kinderen "soms moeilijk" om naar school te gaan, maar het is voor hele Palestijnse dorpen onmogelijk om een waardig leven te leiden. De muur loopt niet alleen dwars door dorpen, maar ook dwars door boomgaarden of dwars door huizen.

Bij zoveel domheid rest ons niet veel meer dan naar het voorhoofd te wijzen iedere keer dat de naam Maxime (beter zou Minime hem passen) Verhagen langskomt. Wat een walgelijke club van nep-christenen en nep-socialisten hebben we toch over ons heen gekregen - overigens volgens zogenaamd democratische verkiezingen... En dat geeft meteen ook duidelijk aan dat er in Nederland geen sprake is van echte democratie, maar van een voorgekookt neoconservatief prutje met een flauw en melig democratoïde sausje eroverheen... Bah!

Overigens: heel typisch is dat de Volkskrant dit onderwerp rangschikt onder "binnenland" (zie de link). Er is kennelijk nog iets aan de hand wat wij niet weten...

Geen opmerkingen: