vrijdag 8 juni 2007

Zeg me wie uw vrienden zijn...

De Pers meldde gisteren (in een AP-bericht) dat de Spaanse oud-premier Aznar benoemd is tot adviseur van een nieuwe adviesraad van investeringsfonds Centaurus Capital. Zijn benoeming is, volgens Centaurus-bestuurder Oppetit, niet politiek gemotiveerd.

De Nederlandse "oud-premier Kok" is volgens hetzelfde artikel "een geliefd commissaris vanwege zijn uitgebreide netwerk in politieke kringen".

Uiteraard wordt niet vermeld dat José María Aznar een post-fascist is, en dat Wim Kok zich ooit nog eens bijzonder fel heeft uitgesproken over "exhibitionistische zelfverrijking" (in verband met commissarissen en dat soort nutteloos volk).

Onder de foto staat dan ook nog eens "De oud-premiers Aznar en Kok zijn geliefde commissarissen". [Mag ik effe wimkokhalzen?] Moet ik begrijpen dat "adviseur" een synoniem is voor "commissaris"?

Het is trouwens wel opvallend dat de benoeming van Aznar niet op politieke overwegingen is gebaseerd, terwijl Kok juist zo "geliefd" is door "zijn uitgebreide netwerk in politieke kringen".

Geen opmerkingen: