zondag 17 juni 2007

De nieuwe NSB-ers?

Misschien gaat het een beetje erg ver, maar toch krijg ik regelmatig een 'déjà vu'-gevoel, wanneer ik hoor (lees) hoe 'onze' 'regering' haar uiterste best doet om de Nederlandse bevolking uit te leveren aan de EU, die -wanneer de Europese 'grondwet' (of hoe dat gedrocht dan ook uiteindelijk genoemd zal worden) wordt aangenomen- wel erg dicht bij de kapitalistische ideologie van de VS gaat komen (net zoals de NSB de Hitleriaanse 'Nieuwe Orde' in Nederland wilde invoeren).

Zelfs het expansionistische militaire kolonialisme van de VS wordt (via de mogelijkheid tot preventief ingrijpen, "ook buiten het grondgebied van de Unie") overgenomen. Bovendien moet het militaire beleid gevoerd worden in samenwerking met de NAVO, die -zoals we inmiddels toch wel zouden moeten weten- geleid wordt vanuit Washington. Ga er even rustig voor zitten en worstel je door artikel I-41 van de ontwerptekst.

Desgewenst kun je ook de volledige tekst downloaden als PDF. Als je er tijd voor hebt, bestudeer hem dan helemaal, zie wat er allemaal voor beperkende bepalingen zijn weggemoffeld in de artikelen (waardoor er niets overblijft van de fraaie woorden van de door het Nederlandse régime verspreide propaganda-brochures), vergelijk het geheel met de wijzigingsvoorstellen van Balk en zie dat die wijzigingen niet veel inhouden, niet veel meer dan wanneer de tekst in een ander lettertype zou worden afgedrukt.

1 opmerking:

Anoniem zei

een nieuwe zomer, een verrekkes oud geluid

Aangezien ik mijn tijd beter kan besteden dan aan het lezen van twee keer dezelfde rotzooi (jouw links leiden naar de bagger van 2004 en eerder - wil dat zeggen dat er in feite niks veranderd is aan die poging-tot-strontwet, ondanks al dat kosmetische op-en-neer geblaat van onder veel anderen die romaanse Joepmeloen Ba-rotting en dat germaanse wijf van een Eng Merk de afgelopen jaren?) stel ik iedereen voor om alles te herlezen wat er hier geschreven is tussen maart en juli 2005 - als zij van Neuropa menen niks te hoeven wijzigen (in die poenerige en oorlogszuchtige zooi die we nogal massaal naar de prullenbak verwezen hebben), wat heeft het voor ons dan voor zin met nieuwe argumenten te komen - of denk je dat mijn vermoeidheid eerder luiheid is?

Er gebeurt dus precies wat Bos in 2005 in grootspraak naar de pers (en wie het verder maar wilde horen/overnemen), toen hij nog als een arrogant haantje kakelde (in tegenstelling tot zijn kontkruiperige gedrag naar Balkje toe van nu): "als we de grondwet er nu niet door kunnen drukken, gooien we er nog een referendum tegenaan, en eventueel nog een en nog een, netzolang tot het wel lukt".

Wie zou Bos in jouw 'déjà vu'-analogie dan zijn, Zes-en-Een-kwart? (dat is van vóór mijn tijd namelijk, dus dat heb ik niet paraat in de kop) - van mij krijgt hij zwaar onvoldoende voor ... eh, voor álles eigenlijk.
En, wat duidelijk mogen zijn, dit gaat niet alleen over hem, maar is van toepassing op iedereen die de slips van Balk draagt - het wordt tijd dat die boel eens goed gewassen wordt, en niet alleen de oren, eerst met afgewerkte olie, daarna met garagezeep en een harde borstel (vinden ze waarschijnlijk nog lekker ook).