vrijdag 8 juni 2007

Mooie (?) draaikonten bij de PvdA

Gisteravond meldde de Volkskrant nog dat de PvdA, samen met SP, GroenLinks en D66 de pardonregeling voor uitgeproduceerde asielzoekers uit wilde breiden voor de "Dublin-claimanten", degenen die na het indienen van een aanvraag in Nederland om een verblijfsvergunning later in een andere EU-lidstaat opgepakt zijn en naar Nederland zijn teruggestuurd, ofschoon die mensen -in de visie van PvdA-staatssecretaris Albayrak (van "Justitie")- die "het risico nemen om te gaan shoppen [dunglish voor 'op koopjes jagen'] in andere landen, [...] in mijn boeken staan als vertrokken."

Zojuist zie ik echter in het Reformatorisch Dagblad, dat de PvdA "na overleg tussen de fractievoorzitters van de coalitiepartijen [...] die eis [heeft] laten vallen". Vooral het CDA wilde deze uitzondering niet en beloofde dat de coalitie in problemen zou komen als de PvdA het voorstel zou indienen. "Chantage" heet zoiets toch? En natuurlijk "slapjanusserij", maar die waren we de laatste jaren van de PvdA toch al gewend.

Nog even een persoonlijke reactie op de opmerking van Albayrak. Deze getuigt van een griezelig gebrek aan inzicht. Alsof het bij deze groep asielzoekers gaat om mensen die overal gaan rondsnuffelen om te zien in welk land ze onder de gunstigste voorwaarden asiel kunnen aanvragen, alsof ze een hele dag besteden aan het besnuffelen van winkels naar de laagste prijs voor een mode-artikel. Albayrak, doe je ogen open en begrijp dat het er die mensen alleen om gaat dat ze niet terughoeven naar het land dat ze in barre omstandigheden ontvlucht zijn!

Geen opmerkingen: