vrijdag 29 juni 2007

En wie heeft de juiste oplossing? Juist, Dwarslezer!

Dries Knoppien, voorzitter van het Nederlandse Veteranenplatform heeft geconcludeerd dat er te veel veteranen komen: "We kunnen niet ongelimiteerd doorgaan. Het mag niet zo zijn dat de eerste eenheid al is teruggekeerd op het Malieveld, terwijl de laatste nog moet vertrekken. De vraag is alleen: wie wijs je straks af? Zelfs de oude veteranen willen per se meelopen." (Algemeen Dagblad vandaag).

Het is duidelijk, Dries Knoppien heeft ook niet vooraan gestaan bij het uitdelen van de intelligentie. Lullig voor hem, weliswaar, maar ik heb de perfecte oplossing. Hij krijgt die van mij gratis aangeboden en mag die zelfs aan de regering aanbieden alsof hij hem zelf bedacht heeft.

Alle Nederlandse legereenheden worden vanaf heden teruggetrokken uit welke oorlogsbestemming dan ook. Op deze manier komen er vanzelf geen veteranen meer en verdwijnt ook automatisch het pijnlijke dilemma van wie er afgewezen moet worden bij volgende gelegenheden.

Bovendien blijft er dan een onvoorstelbare hoeveelheid geld over, die overgepompt kan worden naar ontwikkelingssamenwerking, zodat Nederland eindelijk aan échte opbouwmissies kan beginnen.

Geen opmerkingen: