zaterdag 16 juni 2007

Gelovige politici moeten verboden worden!

In het Katholiek Nieuwsblad stond eergisteren onder de titel Abortus geen oplossing bij verkrachting een artikel over Sam Brownback, de republikeinse presidentskandidaat voor de Verenigdestaatse presidentsverkiezingen in 2008, die bij een conferentie van katholieke mannen (ben ik de enige die dat vreselijk eng vindt klinken?) toegaf dat een verkrachting "iets verschrikkelijks" is. Hierbij moet hij zich hardop afgevraagd hebben "Is dat [abortus] een oplossing voor de moeder die verkracht is?"

Voor Sammie met de naar bruine hemden riekende achternaam is het simpel: "Wij moeten onschuldig leven beschermen, punt uit."

De voorzitter van de conferentie, Steve Wood, vond (waarschijnlijk onvermijdelijk in dat gezelschap) dat politici het fatsoen zouden moeten hebben hun openbaar leven af te stemmen op hun persoonlijk leven.

Nee, maar nou begrijp ik waarom ze geen moslims in de politiek willen. Stel je voor dat bij dieven de handen afgehakt worden... Er zouden nog maar nauwelijke christelijke politici overblijven met handen om te graaien...

Overigens: wat een lulkoek. Alleen die titel al! Het heeft inderdaad geen zin om bij verkrachting abortus uit te voeren - of het moet er een zijn met terugwerkende kracht, waarbij in het verre verleden de foetus van de verkrachter wordt afgedreven.

En het allerwalgelijkste is dat dit alleluya-tuig er geen moeite mee heeft om 100.000-en mensen uit te (laten) moorden (en honderden miljoenen in de armoede te storten), maar wel zit te zeuren over de rechten van foeti, die zich nergens van bewust zijn.

Dit soort schijnheilige viespeuken moet uitgesloten worden van welke politieke activiteit dan ook. En als ze per se politiek willen bedrijven, kunnen ze altijd nog solliciteren bij het Vaticaan...

Geen opmerkingen: