donderdag 21 juni 2007

Hoezo VS-marionet?

De Verenigde Staten, de grote verdediger van de mensenrechten op de hele wereld (volgens eigen waanidee), heeft eergisteren, bij het bezoek van de Israelische premier Olmert aan Washington, de militaire hulp aan Israel verhoogd met maar liefst 600 miljoen dollar - een en ander blijkens verklaring aan de Israelische radio van een hoge Israelische functionaris die Olmert tijdens zijn bezoek vergezelde. (De Morgen van gisteren).

De krant vermeldt nog dat Israel al jaren verreweg de grootste ontvanger is van militaire hulp uit de VS. Dat mag ook wel wanneer je ziet hoeveel er afgeschoten wordt op Palestijnen en Libanon - en hoeveel wapens de Palestijnse dictator Abbas nog nodig heeft om namens het Israelische régime Hamas uit te roeien.

Volgende week al gaan Olmert en Abbas om de tafel zitten (zoals De Morgen gisteren eveneens meldde).

Als je overigens de foto bij het artikel ziet, vraag je je af of Bush zich schaamde om Olmert aan te kijken, of dat hij wellicht van de fotograaf goed naar het vogeltje moest kijken... Of zou zijn PR-adviseur hem geadviseerd hebben om niet te proberen slimmer te kijken dan hij is?

Geen opmerkingen: