zondag 30 april 2006

Rice: Lekker dreigen!

Iran moet niet denken dat de VS bang is geworden van de waarschuwing dat Iran de olieprijzen omhoog laat gaan [zodat de rest van de wereld nog eens extra mag betalen voor de oorlogsavontuurtjes van Bush & kornuiten] wanneer de VN-Veiligheidsraad met sancties komt, en dat daarnaast Iran de VS overal ter wereld zal treffen, wanneer er iets gebeurt.

Condo wil kennelijk de spanning wat verhogen, want ze heeft vandaag (in diverse talkshows op de Verenigdestaatse televisie) gewaarschuwd dat de VS ook buiten de VN-Veiligheidsraad om stappen kan nemen om Iran onder druk te zetten om zijn kernprogramma stil te leggen.

Zoals ze het formuleerde in de talkshow «Face the Nation» (CBS): "Ik ben er absoluut van overtuigd dat we nog een hoop diplomatieke pijlen in onze koker hebben bij de Veiligheidsraad en ook gelijkgezinde staten [welke dan?] die in staat en bereid zijn om naar aanvullende maatregelen te kijken wanneer de Veiligheidsraad niet snel genoeg handelt." (Reuters vandaag). De zin is helaas een beetje krom, maar dat zijn de gedachten van Rice (en van elke Bush-getrouwe) tenslotte ook...

Geen opmerkingen: