zaterdag 22 april 2006

Truukje van de Spaanse postfascisten?

Vanmorgen is een aanslag gepleegd op het pand van een wethouder van de politieke partij UPN in Barañain (in de provincie Navarra). Na het inslaan van ruiten is een "brandbare vloeistof" naar binnen gegooid en in brand gestoken. (La Voz de Galicia van vandaag)
Voor de duidelijkheid: de provincie Navarra hoort volgens sommige definities wél en volgens andere niet bij het Baskenland.


Het is dan ook niet verwonderlijk dat de postfascistische partij PP "vage" allusies maakt naar betrokkenheid van de afscheidingsbeweging ETA (of "terroristische bende", zoals anderen ETA noemen), ofschoon het opperhoofd van PP, Mariano Rajoy, natuurlijk steun betuigt aan het streven naar vrede van de regering Zapatero.

Mariano Rajoy heeft geëist dat de regering de oorzaken van de brand "toelicht", maar het zou mij niet verbazen wanneer blijkt dat de brand gesticht is door een overijverig lid van de PP, want deze partij is helemaal niet gelukkig met het vooruitzicht dat het misschien de huidige sociaal-democratische regering wél zal lukken een einde te maken aan het terrorisme van ETA, terwijl het de PP in acht jaar niet gelukt is.

Geen opmerkingen: