donderdag 20 april 2006

Balk begint verkiezingscampagne

Balkenende is gisteravond begonnen met de al verleden jaar door mij aangekondigde slijmerijen voor de verkiezingen van volgend jaar.

Bij een CDA-bijeenkomst in Leeuwarden heeft hij beloofd dat dit jaar de koopkracht gerepareerd zal worden voor groepen die er door de zorgverziekingswet op achteruit zijn gegaan. "Daar moeten we aandacht voor hebben, en dat doen we dus ook." [Dat zal de eerste keer zijn dat hij, net als de rest van zijn régime, zich ook maar iets aantrekt van de door zijn club veroorzaakte ellende].

Hij wees er ook nog op dat de meeste huishoudens erop vooruit zijn gegaan dankzij het zorgstelsel. Curieus genoeg is ongeveer 20% van de huishoudens er volgens het Centraal Planbureau op achteruit gegaan. Maar inderdaad, 20% is minder dan 80%, dus de meesten zijn erop vooruit gegaan.

Balk beloofde nog "te willen opkomen voor mensen die het nodig hebben". En wie dat zijn, dat zal hij uiteraard zelf wel bepalen. Misschien de pro-EU propagandisten, de noodlijdende kerkgenootschappen, de Bond tegen het Vloeken en de profvoetbal-clubs. Ik maak me althans sterk dat zijn werkelijke slachtoffers baat zullen hebben van zijn 'goede bedoelingen'.
(o.a. Noordhollands Dagblad van gisteren)

Geen opmerkingen: