vrijdag 21 april 2006

Geen wonder dat Blair Bush steunt...

Naar de Times gisteren meldde, heeft Tony Blair's echtgenote (Cherie Blair) tijdens de verkiezingscampagne verleden jaar dagelijks voor £ 275,00 gedeclareerd bij de Labour-partij (terwijl de partij zo armlastig was dat er geheime leningen moesten worden afgesloten bij miljonairs). Deze kosten (in totaal £ 7.700,00, omgerekend dik € 11.000,00!) waren 'nodig' voor de verzorging van haar kapsel door haar coiffeur André Suard. Ze zijn in het jaaroverzicht 2005 van Labour opgenomen als "verkiezingskosten".

Protesten tijdens een Labour-vergadering eergisteravond over de teruglopende populariteit van Labour, maakten o.a. melding van het feit dat "We bijna stiekem een First Lady aanvaarden. [...] Deze £ 7.700 zouden gebruikt hebben kunnen worden voor onze politieke campagne. Wij hebben zelf ongeveer £ 3.500 uitgegeven voor onze verkiezing [in Liverpool Walton]." (MP Kilfoyle)

Sommige Labour-leden zijn verontrust over de toekomst van hun partij, nu de partij 14 miljoen pond geleend blijkt te hebben bij rijke zakenlui.

Al met al is het duidelijk dat Blair duidelijk mijlenver afstaat van de socialistische oorsprong van zijn partij. In die situatie is het niet vreemd dat hij kosten voor het kapsel van zijn vrouw te rechtvaardigen vindt. Op deze manier begint zo'n verkiezingscampagne toch wel héél erg op het verkiezingscircus in de VS te lijken.

En uiteraard, een eerste minister, die zo ver afstaat van de feitelijke uitgangspunten van zijn partij, hoeft ook niet veel moeite te hebben met het steunen van kapitalistische, kolonialistische oorlogen.

Geen opmerkingen: