woensdag 26 april 2006

Voetbal en democratie...

De Spaanse Senaat heeft vanavond het voorstel van de "Wet voor Ondersteunde Menselijke Voortplanting" (waartegen de RK kerk grote bezwaren heeft) aangenomen, zij het onder overname van alle wijzigingen, die waren voorgesteld door de postfascistische Partido Popular (PP), die met de RK kerk samenspant om de huidige Spaanse regering zoveel mogelijk het regeren onmogelijk te maken. Volgens woordvoerders van de sociaaldemocratische partij PSOE is daardoor de kern van de wet compleet veranderd.

Dit had niet hoeven gebeuren, want de meerderheid van de senaatsleden was tegen deze wijzigingen. Alleen... de stemming over de wijzigingsvoorstellen viel samen met de laatste minuten van de voetbalwedstrijd tussen Barcelona en Milano - en diverse politici vonden het kennelijk belangrijker deze wedstrijd tot het eind te volgen dan hun democratische plichten te vervullen. (Cadena SER)

Aanvulling: In de nieuwsuitzending van 01:00 uur (donderdag 27 april) van Radio Nacional de España werd nog vermeld dat door de nu goedgekeurde PP-wijzigingen bijvoorbeeld het draagmoederschap verboden wordt.

Geen opmerkingen: