woensdag 19 april 2006

Berlusconi blijft moeite hebben met de harde waarheid...

Nadat de afgelopen dagen zowat iedereen in Italië er al van overtuigd was dat Prodi de verkiezingen van verleden week gewonnen had (zelfs het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Berlusconi's regering had dat al bevestigd), heeft nu ook het Hof van Cassatie vastgesteld dat de Unione van Prodi gewonnen heeft - met een verschil van 24.755 stemmen...

Naar aanleiding van de uitspraak van het Hof van Cassatie bevestigt Prodi: "De Italianen hebben geen twijfels meer over onze overwinning, nu moeten wij beginnen te werken aan een krachtige regering, zodat we de ernstige problemen van de Italiaanse maatschappij op kunnen lossen."
"We moeten ook het vertrouwen zien te veroveren van de burgers die voor de andere coalitie gestemd hebben. De eerste regel van de democratie is dat degene die gewonnen heeft het recht heeft om te regeren."

"Berlusconi heeft me nog niet opgebeld, maar ik blijf erop wachten. En ik ben ervan overtuigd dat hij dat vroeg of laat zal doen."

Berlusconi lijkt inderdaad te accepteren dat Prodi gewonnen heeft, maar je moet er wel voor tussen de regels lezen. Hij is vastbesloten zijn machtspositie in Italië niet prijs te geven: "We moeten doen wat mogelijk is".
(gecombineerd uit 3 artikelen in La Repubblica van vandaag)

Ik vrees dat het nog een zware periode zal worden voor Prodi...

Geen opmerkingen: