maandag 10 april 2006

... maar sommige dieren (zeg maar: beesten) zijn nou eenmaal gelijker!

Wanneer ik open en bloot met een mes door de straat loop, is de kans groot dat ik opgepakt word of misschien wel doodgeschoten (ook in Nederland wordt door de politie soms excessief geweld gebruikt). George Double-Me Bush kan echter rustig het ene na het andere land aanvallen - en dat doet hij heus niet met messen - zonder dat hem daarbij een strobreed in de weg wordt gelegd.

Voor de - intussen bijna onvermijdelijke - aanval op Iran is de kans groot dat gebruik gemaakt zal worden van "tactische kernwapens". Dat klinkt misschien heel technisch verantwoord, maar het blijven gewoon kernbommen met proportioneel dezelfde gevolgen als de bommen die gebruikt werden bij de (eveneens volstrekt overbodige) aanvallen op Hiroshima en Nagasaki in 1945.

Bush wordt echter niet doodgeschoten door de politie, en zelfs niet door een terrorist. Sterker nog: hij wordt niet eens aangehouden en vooral in de VS zijn er maar weinigen die hem openlijk durven bekritiseren. Tenslotte kent iedereen wel iemand die in Irak of Afghanistan zijn leven in de waagschaal stelt voor de belangen van de olieboeren, en ik denk dat ze zich schuldig zouden voelen wanneer ze niet solidair zouden zijn met hun 'jongens'...

Nog sterker: hij blijft (ook in Nederland) nog steeds een 'bevriend staatshoofd' (dat was Hitler trouwens ook tot 10 mei 1940, ook al had hij Polen en Tsjechië al bezet), en dat maakt uiteindelijk al die vriendelijke regeringen en régimes medeplichtig aan alle moorden en vernielingen die door de troepen van de VS en hun vriendjes worden uitgevoerd.

Mocht het nog ooit tot een "Nürnberg" komen voor de olie-oorlogen, dan hoop ik dat het tribunaal de moed zal hebben om het niet alleen op te nemen tegen Bush en Blair, maar ook tegen de andere kruiperige politici, in Nederland (en niet alleen Balkenende, maar bijv. ook de leugenachtige minus-ter van Oorlog Kamp en alle parlementariërs die ermee ingestemd hebben dat Nederlandse soldaten aan niet te rechtvaardigen oorlogen deelnemen) en andere deelnemende landen. Wanneer daarbij dezelfde normen gebruikt worden als in het proces tegen Sadam Hussein, dan zullen er nog heel wat doodvonnissen vallen.

Geen opmerkingen: