vrijdag 21 april 2006

Spaanse regering pakt de mode-industrie aan...

De Barcelonese La Vanguardia maakte gisteren melding van het feit dat de Spaanse regering afspraken wil gaan maken met de mode-industrie. Door minder te suggereren dat een vrouw slank of mager moet zijn om mee te tellen, zou de mode-industrie veel bij kunnen dragen aan het terugdringen van de ziekte anorexia.

Dit is een mooie eerste stap. Een volgende stap zou kunnen zijn om ervoor te zorgen dat mensen zich minder genoodzaakt voelen om steeds volgens de nieuwste mode gekleed te gaan: het zou uitstekend zijn voor het milieu (minder verspilling van grondstoffen) en ook voor de financiële situatie van de burgers, die zo meer geld overhouden om te besteden aan bijv. gezonde voeding, cultuur en gezonde activiteiten.
Dus geen modeshows of modebladen meer of moderubrieken in kranten en tijdschriften. Zo kunnen mensen voortaan leren zélf uit te maken wat ze willen dragen, en worden ze niet meer uitgelachen wanneer ze rond blijven lopen in een broek van 3 jaar oud, omdat die nou eenmaal lekker zit.

Geen opmerkingen: