donderdag 27 april 2006

Weg met Bea? Of: weg met de monarchie?

Uit een vandaag gepubliceerde peiling van het TV-programma TweeVandaag blijkt dat 52% (in november 2005 was dat nog 48%) van de Nederlanders wil dat Bea binnen vijf jaar aftreedt, zodat Willem A. koning kan worden.

Dit meldt de Belgische De Morgen, die overigens ook nog meldt dat 14% van de geënqueteerden geen tot weinig vertrouwen heeft in de capaciteiten van Willem A. (tot die groep zou ik me, desgevraagd, ook bekend hebben.)

Wat me overigens wel verdriet is dat volgens dezelfde enquête slechts 21% van de Nederlanders voorstander is van een republiek (dat was in november nog 24%, overigens ook veel te weinig).

Maar... misschien hebben de 52% die Bea willen vervangen door Willem A. wel onder valse vlag gestemd. Misschien zijn ze wel crypto-republikeinen, die -begrijpend dat Willem A. niet capabel is om koning te zijn (alsof je daar meer voor hoeft te doen dan af en toe een onbegrijpelijk verhaal voor te lezen en -letterlijk- je handjes te laten wapperen)- hopen dat de Nederlandse bevolking onder koning Willem A. beseft dat een monarchie een achterhaalde staatsvorm is...

Geen opmerkingen: