zondag 23 april 2006

De paus heeft een klokje horen luiden

Het is eindelijk tot de top van de RK kerk doorgedrongen (niet verwonderlijk dat het zo lang geduurd heeft, want ze zitten met hun hoofd constant in de wolken aan hun god te denken) dat condooms een goed middel kunnen zijn om de verspreiding van AIDS tegen te gaan. Alleen hebben ze het nog steeds niet helemaal begrepen.

De paus heeft een 'onderzoek' laten instellen 'naar het bijzondere aspect van condoomgebruik door mensen met aids en infectieziekten' (o.a. Trouw vandaag).

Het komt er, als ik het allemaal tenminste een beetje kan volgen, op neer dat mensen zonder AIDS geen condoom mogen gebruiken. Maar als ze dan AIDS opgelopen hebben, mogen ze wel een condoom gebruiken. Hoe moet ik me dat voorstellen? Heeft de paus misschien begrepen dat een condoom een medicijn is tegen AIDS? In dat geval zou het inderdaad geen zin hebben het te gebruiken voordat je ziek bent.

Misschien wordt het hoog tijd dat de RK top eens met beide voeten op aarde terugkomt en zichzelf eens een beetje actief met seks bezighoudt. Op meer dan één manier zullen hun de schellen van de ogen vallen!

Geen opmerkingen: