donderdag 27 april 2006

Jaja, die monarchen toch!

TimesOnline geeft vandaag weer eens een duidelijk voorbeeld van de wereldvreemdheid van koningen (en ongetwijfeld ook van prinsen e.d.).

Het koninklijk echtpaar van Zweden had de paasvakantie in Noorwegen doorgebracht en was weer op weg naar 'huis', toen hun auto ineens benzine nodig had.

Toen het personeel van de benzinepomp later de video-opname van hun veiligheidscamera bekeek, omdat ze wilden weten wie degene was die zonder betalen weg was gereden, bleek het het Zweedse koninklijke paar te zijn. Dit gaf hun chauffeur de schuld. Die had 'vergeten' te betalen voor de benzine.

En voor dit soort mensen worden wij dan geacht ontzag te hebben, ook al hebben ze zelf werkelijk niks hoeven te doen om aan hun gouden bijstandsuitkering te geraken?

Het wordt meer dan hoog tijd om alle monarchieën af te schaffen. Een uitkering hebben ze niet nodig, want hun voorouders (en mogelijk zijzelf ook nog) hebben in het verleden meer dan genoeg geld en bezittingen vergaard, om vele generaties lang in uiterste luxe te kunnen leven.

Geen opmerkingen: