maandag 24 april 2006

Bush in Guinness Book of Records?

Het doet me deugd om te zien dat de Verenigdestaatse bevolking langzamerhand door begint te krijgen wat ze voor een doos van Pandora geopend hebben door George Double-Me Bush als president te kiezen. Zijn populariteit lijkt zo langzamerhand alle records van impopulariteit gebroken te hebben. Reuters haalt vandaag een door CNN (vandaag) gepubliceerde enquête aan, waaruit blijkt dat hij nog slechts de steun heeft van 32% van de Verenigdestaatse bevolking. In maart was dat nog 36%. Uit het onderzoek blijkt verder dat 60% van de bevolking de manier waarop hij zijn werk doet afkeurt.

Naast verzet tegen de oorlog in Irak speelt daarbij o.a. ook een rol de manier waarop hij reageerde op de orkaan Katrina en de daardoor ontstane ramp in New Orleans en omgeving.

Één ding moeten we toegeven met betrekking tot Bush en dat is dat hij als een blind mijnpaard doorstoomt als hij eenmaal een richting gekozen heeft. Hij heeft nooit geleerd (ofwel een slechte opvoeding gehad, ofwel te dom om goede adviezen te begrijpen, ofwel hij heeft zich omringd met slechte adviseurs...) om zijn handelwijze aan te passen afhankelijk van het resultaat van zijn daden.

Zo meldt de Washington Post vandaag dat Bush toegegeven heeft dat er fouten gemaakt werden bij de plannen voor de invasie in Irak, maar dat hij - als hij het nog eens moest doen - hetzelfde zou doen: "We maken voortdurend aanpassingen op de grond om het hoofd te bieden aan een zich veranderende vijand. Maar met betrekking tot de grote beslissingen van het zenden van de soldaten, dat zou ik opnieuw gedaan hebben."

En om nog aan te geven wat een gevoelig mens hij is, meldde hij ook nog kort dat hij gisteren in Californië in een kerk zat bij een "moeder en stiefvader" die verdriet hadden omdat hun zoon in Irak gedood was. Het moet toch wel zwaar zijn voor Bush om met zo'n gevoelig hart zijn oorlogszuchtige plicht te moeten doen...

Geef die man zijn plaats in het Guinness Book of Records en laten we hem dan meteen vergeten, net als al die anderen met een of ander onzinnig en/of nutteloos record.

Geen opmerkingen: