vrijdag 2 september 2005

Bush is allergrootste ramp voor de hele wereld!

Bush kan wel beweren dat de gevolgen van de orkaan Katrina in Louisiana en Mississippi "een van de ergste natuurrampen in de geschiedenis van ons land" vormen (NRC/Handelsblad van gisteren), maar uiteindelijk is hijzelf de allergrootste ramp voor de hele wereld in minstens de laatste 100 jaar.
Cynisch genoeg is deze ramp van wereldniveau in 2004 mede gekozen door de bevolking van de getroffen staten Louisiana (56,8% van de stemmen voor Bush tegen 42,2 voor Kerry) en Mississippi (59,8% voor Bush en 39,5% voor Kerry). Niet dat het daardoor de ramp ook maar een minimaal beetje minder erg maakt, maar ik ben ervan overtuigd dat in een andere politieke situatie veel meer aandacht besteed zou zijn (en had kunnen worden) aan de dreiging van Katrina dan onder het regime van Bush, die alleen aandacht heeft voor de belangen van zijn olievriendjes.

Misschien is het ook wel interessant om te vermelden dat al in 2002 de Times - Picayune uit New Orleans een reeks artikelen publiceerde onder de titel Washing Away, waarin experts de gevolgen van een grote orkaan bespraken.
Een citaat: "Honderdduizenden zullen dakloos worden, en het zal maanden duren voordat het gebied weer droog genoeg is om leefbaar te worden. Er zal echter niet veel meer over zijn voor de bewoners om naar terug te keren. De plaatselijke economie zal geruïneerd zijn."

Geen opmerkingen: