woensdag 28 september 2005

Schijnheilig zijn moet je ook maar kunnen...

De Europese Unie wil de import van honden- en kattenvellen gaan verbieden. Dat meldt het Duitse blad Focus (eergisteren aangehaald in de Spits).

Jaja, konijnevellen, krokodilleleer, koeiehuiden, dat is natuurlijk geen probleem en mensen als Mínima zijn niet vies van een stukje bont in hun kleding. Maar honden en katten, daar moet je op last van onze natuurminnende Europeaantjes afblijven. Kippen en ganzen mogen mishandeld worden om er lekker van te kunnen eten. Varkens, schapen en koeien worden lekker vetgemest, zodat ze des te vlugger vermoord kunnen worden, want hun vlees is o-zo lekker.

Maar owee, wanneer er in het verre Korea hondevlees geserveerd wordt, dan wordt het land ineens alle plagen van Egypte toegewenst.

Wat mij nog steeds niet duidelijk is, is waarom honden en katten kennelijk beter zijn dan andere dieren. Ik vind het uitstekend, wanneer iemand vindt dat dieren niet gegeten moeten worden, maar wees dan ook een beetje consequent en laat alle dieren rustig leven. Dat mensen het gezellig vinden om een hond mee naar bed te nemen, moeten ze zelf weten. Ik vind het een onsmakelijke liefhebberij, maar vooruit: ieder diertje z'n pleziertje. Er zullen echter ook wel mensen zijn, die het gezelschap van een varken of een schaap op prijs stellen. Weinig reden dus om bepaalde diersoorten te discrimineren.

Momenteel zijn honden en katten de gemeenschap veel meer tot last dan de andere genoemde dieren (honden poepen de straten en parken onder, en katten woelen tuinen om (uiteraard niet die van hun eigenaars, maar van buren) en verjagen musjes. Het lijkt mij dus dat er alles vóór is om eerst de honden en katten te consumeren (en hun vellen te verwerken) en pas daarna koeien, schapen, enz. Tenslotte hebben die laatsten een duidelijke functie, want ze zorgen ervoor dat het Nederlandse platteland er als platteland uitziet.

Geen opmerkingen: