vrijdag 16 september 2005

Nederlandse grutters aan het werk

Gisteren gelezen in het weblog van Media Network (van Radio Nederland, de beste wereldomroep ter wereld) dat vanaf 2006 (1 januari?) de Nederlandse publieke TV-omroepen (Nederland 1, 2 en 3) niet meer via de ether ontvangen zullen kunnen worden. Dit is beslist door het minusterie van Economische Zaken. Op deze manier zou op jaarbasis 11 miljoen € "uitgespaard" worden. De leden van de Tweede Kamer zullen volgende week geïnformeerd worden.

Eerlijk gezegd kan ik me dit nauwelijks voorstellen, maar van de andere kant zijn de Haagse grutters stom genoeg om wél gevoelig te zijn voor die 11 miljoen en niet voor de honderden miljoenen die in allerlei bodemloze putten gestort worden (en dan heb ik het nu niet speciaal over de uitkeringen voor Beatrix en haar entourage).

Ik veronderstel dat er nu ook weer wel een speciale regeling zal worden gecreëerd voor de mensen op het platteland die geen kabelaansluiting hebben (omdat de kabelaars dat te duur vinden) en die tot op heden gewoon via de ether keken (je weet wel, met zo'n hark-antenne op het dak). Of (nog waarschijnlijker) houden ze daar maar geen rekening mee, omdat het maar om een irrelevant geringe hoeveelheid mensen gaat, die gewoon pech hebben...
En trouwens: er zijn ook heel wat mensen die vanaf camping of bootje via de ether kijken. Volgens de Metro gaat het om zo'n 77.000 mensen, die door deze imbeciele maatregel gedupeerd worden.

Waarin een klein land walgelijk bezig kan zijn!

Geen opmerkingen: